Африканската тема в декора на дома и офиса

декорация животни

Африканската тема е една от любимите на всички хора идея за декорация, която със сигурност може да направи много за освежаването както на закрити, така и на открити пространства. Тя се характеризира с богата палитра от цветове, като превес имат земните тонове, както и нюансите в златисто-бежовата гама, характерни за саваната.

Ако искате да заложите точно на тази страхотна тема и да направите вашия интериор далеч по-вълнуващ и екзотичен, ето какво трябва да знаете.

Най-лесният начин да се сдобиете с африкански декор е да добавите в интериора тематични декоративни елементи във вид на картини, пана, африкански маски, бамбукови, статуетки /предимно от дърво/, плетени или дървени вази. По този начин ще постигнете много бързо и лесно желания резултат, без да се налага да правите драстични промени в мебелировката.

Добре би било ако част от мебелите са изработени от масивно дърво – например абанос или червено африканско дърво, а други са плетени или изработени от лек бамбук.

Тъканите е хубаво да бъдат естествени, а подовата настилка, по възможност, от дърво.

За да постигнете още по-вълнуващ резултат, при декорация на открити пространства, може да добавите като покрив на беседката или перголата покривала от палмови листа, които ще направят атмосферата още по-автентична. И, разбира се, ако добавите към тях няколко живи или изкуствени палми, то тогава откритото пространство ще блесне в пълния си блясък.

Що се отнася до декоративните елементи във вътрешните пространства, те могат да бъдат във вид на дървени африкански статуетки, вази, бамбукови паравани, прегради или стенни пана. Класическият вариант с картини с африкански животни е също страхотен, при това много достъпен. Ето няколко много атрактивни примера, с които можете да сътворите страхотен декор както във вашия дом, така и в офиса.

декорация африка

Жирафи в африканската савана

Този прекрасен африкански пейзаж със сигурност ще изглежда много вдъхновяващо във всеки един хол или трапезария. Топлите цветове, в които е издържана картината, могат чудесно да оживят монохромната цветова гама на вашето жилище или да създадат вълнуващ контраст, ако в стаята са преобладаващи студените тонове.

Предлагаме ви и още едно невероятно предложение, подходящо допълнение към всяка една цветова схема:

декорация лъвчета
Лъвчета