Важността на усмивката по време на интервю за работа

интервю за работа
Снимка: Pixabay

Нормално е да сте притеснени по време на интервю за работа, особено ако много искате въпросната позиция. Но когато сте стресирани и нервни, усмивката постоянно ви се изплъзва. Тя обаче е естествена част от всеки разговор.

Ако преминете през цялото интервю за работа, без да свиете ъгълчетата на устата си, може да изглеждате твърде сериозни и неприветливи. Леката усмивка може да направи повече от просто разведряване на атмосферата и да ви помогне да получите желаната работа.

Първо впечатление

Знаете ли, че вашият работодател изгражда първото си впечатление за вас само в рамките на 7 секунди? Когато подадете ръка с уверена усмивка, вие автоматично печелите симпатиите на човека отсреща. Всички харесват ентусиазираните и позитивни хора. Ще бъдете възприети като човек, лесен за общуване, а това е голям плюс за вас.

Доверие

Истинската, топла усмивка показва най-добрите ви страни на околните. Тя излъчва увереност, вдъхва доверие и убеждава околните, че сте достъпни и открити. Това са желани качества от вашия работодател, бъдете сигурни в това.

Извинение

Усмивката може да извини някоя ваша дребна грешка по време на интервюто за работа. Срамежливата усмивка е не само симпатична, но и показва, че осъзнавате грешката си.

Вижте също: Когато полата е къса, а деколтето обещаващо: Какво не е наред?

Понякога е лесно да се подхлъзнете по време на разговора с бъдещия си работодател. Така че, ако това се случи, усмихнете се, повдигнете рамене и направете въздушна кула с ръце. Това работи много по-добре от игнорирането на проблема или пък прекаленото задълбаване в него.

Комфортна среда

Представете си, че влизате в стаята и човекът отсреща ви посреща с усмивка. Няма ли да се отпуснете и да се усмихнете в отговор? Това е така, защото несъзнателно имитираме усмивка, когато я видим и се чувстваме по-щастливи.

Така че, ако искате, вашият интервюиращ да се отпусне и да ви почувства по-близки, не забравяйте да се усмихнете. Може да забележите с изненада как атмосферата в стаята изведнъж става по-комфортна.