Всичко, което трябва да знаете за изработката на онлайн магазин

изработка онлайн магазин

Днес все повече хора се ориентират към създаването на собствен онлайн бизнес, а собствениците на физически магазини осъзнават необходимостта от изработка на онлайн магазини. Това е чудесно, защото електронната търговия предлага много по-широки възможности за развитието на бизнес, тъй като търговците имат възможността да предложат своите стоки или услуги на клиенти от цял свят.

Ако и на вас ви предстои да създадете онлайн магазин, вероятно имате много въпроси, на които да намерите отговор. Затова в следващите редове сме подготвили някои основни и полезни съвети, които да вземете предвид. Вижте кои са те:

Разберете от какъв онлайн магазин се нуждаете?

На първо място, щом вече имате бизнес идеята или дори функциониращ физически бизнес, помислете от какъв онлайн магазин се нуждаете. В случай, че предлагате един единствен продукт или наистина ограничена гама от няколко артикула, една лендинг страница, заедно с още няколко допълнителни страници би ви свършила чудесна работа.

Ако обаче имате богат асортимент от продукти в различни категории, тогава ще имате нужда от изграждане на ясна структура и повече на брой страници, за да улесните максимално клиентите при пазаруването.

В зависимост вида и особеностите на продуктите, трябва да вземете решение дали да се доверите на готови решения, или ще имате нужда от изграждането на специални къстъмизирани модули.

Добре е да сте наясно от какъв сайт се нуждаете, за да може да пристъпите вече към следвате крачка, а именно избор на изпълнител, който да ви помогне с изграждането на онлайн магазина.

Открийте компетентен изпълнител

От избора на изпълнител в голяма степен зависи успехът на вашия проект. За съжаление възможността да попаднете на некоректни или не до там квалифицирани изпълнители не е никак малка. Затова уверете се, че добре сте проучили компанията или специалиста, на който сте взели решение да се доверите.

Потърсете хора с доказан опит зад гърба си. Агенциите, които професионално се занимават с изготвянето на онлайн магазини, могат да ви предоставят портфолио с проекти, върху които са работили, за да прецените дали са подходящи за задачата.

Също така, вземете предвид и критерии като комуникацията с екипа, а също и офертата, която ви предлагат. В нея освен общата цена, трябва да е вписан и срокът за изпълнение. Съветваме ви да поискате оферти от поне няколко компании, преди да вземете окончателно решение, тъй като това ви дава база сравнение. Ако сте в търсене на доверен партньор с богат опит в изграждането на онлайн магазини, разгледайте портфолио на дигитална агенция SEOMAX.

Колко струва изработката на онлайн магазин?

Когато става въпрос за изработка на онлайн магазин – цена и качество са едни от най-важните фактори. Колко ще ви струва зависи най-вече от това какъв сайт искате да изградите, технологиите, които ще се използват за създаването му, таксата на агенцията или професионалиста, който сте наели и т.н. В случай, че сте решили да използвате изцяло къстъмизирани решения, имайте предвид, че това може да ви струва много по-скъпо, в сравнение с използването на готови такива.

В този ред на мисли, отличен вариант е първо да си направите проучване и след това да определените бюджет, които може да отделите за изработката на вашия онлайн магазин.

Това са няколко полезни съвета, които ще ви помогнат при изработката на собствен онлайн магазин. Дерзайте смело, защото бъдещето на бизнеса без съмнение е в онлайн пространството. Възползвайте се и вие от неограничените възможности, които то предлага.