Двойна брадичка – как да се справим с нея у дома?

двойна брадичка

С нарастването на възрастта ни лицето ни губи своята гъвкавост и елегантност, дори и при добър хранителен режим и редовни физически упражнения. Двойната брадичка бива естетичен недостатък присъстващ в човешкото тяло, както с увеличение на възрастта или рязка промяна в теглото. Този проблем може да бъде отстранен хирургически или чрез домашно лечение в комбинация с упражнения.

Както при други видове болести, така и тук при смесица от хранителни продукти за първа необходимост като например яйце, мляко, лимонов сок и мед и прилагането им локално върху засегнатата зона биха дали положителен ефект при продължително приложение. Освен локалните компреси, масажите също са добре познато помощно средство в различни лечебни битки.

Тук масажите могат да бъдат няколко вида като например масаж с влажна кърпа. Потопена в подсолена вода, кърпата се използва за потупване в увеличената зона в рамките на десетина пъти. След което третираното място се изплаква и същото упражнение се повтаря, но със сгрята хавлия в гореща и също добре осолена вода. Хидратиращ масаж в зоната на брадичката, в продължение на няколко минути, при добре сгорещена вода би било добро средство в комбинация с вече упоменатите методи. След прилагането на този масаж задължително и е третирането на зоната с мазен крем. При третиране на двойната брадичка масажа с два пръстта, също би могъл да помогне.

Масажите, не биха могли да победят двойната брадичка, ако не са придружени от спомагащи упражнения. Едно от най- известните упражнения е „рибешката уста“, с честота на повторението до 10 пъти и задържане на устната поза до 15 секунди, това упражнение помага за правилно разпределение на мастната тъкан в областта на устните. Правилното изпълнение на друга тренировка обхваща зоната на врата, също би могла да допринесе за решаването на проблема. При изпъването на врата, местоположението на мастната тъкан бива нарушено и чрез периодично повтаряне това става повод за отдръпване на издадената област. Жабуренето на устата, както и въртенето на врата имат сходни ползи в борба с козметичният недостатък. При самото изпъване на кожата и честота на изпълнение на упражненията мастната тъкан, както при физическите упражнения за цяло тяло, отстъпва място на здрава и стегната тъкан.

Борбата с двойната брадичка би била победна при правилно изпълнение на всяко едно от упражненията и хирургическа интервенция може, дори да не се наложи.