Емоционалната криза у мъжете след 40

криза на мъжа в четиридесете

Четиридесет години е трудна възраст. Много мъже не успяват да се реализират в живота до тези години. Психологията е такава, че много хора, преминават по-трудно, тази линия на живота.

Има криза на средната възраст. Условно е възможно да разделим представителите на силната половина на човечеството на четири групи:

Първата група включва успешните мъже!

Те по една или друга причина са имали късмет, в живота. Животът им е успешен, постигнали са целите си. В работата, социалния статус, семейния ред, децата всичко им е наред. Едва ли ще забележат кризата.

Втората група, включва мъже, които се опитват да изглеждат успешни!

Всички те се опитват да покажат, че всичко им е наред и са доволни. В действителност обаче, не всичко е толкова розово. Такива мъже разбират, че са далеч от самореализацията. Времето им изтича като пясъка в часовник.

Третата група мъже са тези, които са реализирали по-малко, отколкото биха искали!

За тях едно е сигурно, ако не са успели до 40, едва ли ще могат, след четиридесет. Те са объркани и не знаят как да решат проблемите си. В моменти на отчаяние имат чувството, че целият свят е срещу тях.

Четвъртата група са тези, които абсолютно нищо не са постигнали!

Нормална работа не са намерили. В нито един отбор не са останали за дълго. С жените никога не са имали късмет. Такива мъже със сигурност няма да се справят с кризата на четиридесет.

Има изход – покажете емоционална и духовна гъвкавост!

За да преодолеете кризата, трябва да покажете емоционална и духовна гъвкавост. Ревизирайте емоционалните взаимоотношения с хората и отношението им към различни дейности. Трябва да забравим за суровия поглед, над живота, който предполага психологията у човека на четиридесет години. Трябва да се отворите за нови идеи. Ако някога момичетата са се възхищавали на външния вид на мъж и полудявали от неговите комплименти, сега трябва да разберете, че младите представители на красивата половина на човечеството са с неприятно натрапчиво внимание на мъж, който им подхожда като баща. Установете подходящи за възрастта отношения. Помнете, че сте две различни поколения.

Човек трябва да се задоволи с постигнатото в живота, а не да мечтаете за непостижимото. Късметлиите, които имат здраво семейство, могат да забравят за своето „аз“ и да се разтворят към семейството, приятелите, децата. Ако не може да се радвате на успехите си – радвайте се на успехите на децата си. Споделяйте тяхното щастие.

Статистиката показва, че най-често самоубийства, сред мъжете има след четиридесет. Натрапчивите мисли, че не са имали време, не са постигнали нещо ги води до депресия, а тя от своя страна до самоубийство. За да не претърпите такава съдба, трябва да преразгледате отношението си към ценностите на живота.

Сивата коса в главата е демон за всеки мъж!

Страхът от предстоящата старост и мъжки провал е заложен в психологията на мъжа, след четиридесет. Мъжете на тази възраст, често напускат семействата си. Настъпващата старост ги подтиква към нов брак. Това ще помогне, обаче само в първите няколко години. Сексуалният живот става все по-активен, но не е за дълго. Природата има своето влияние. Избледняването в сексуалните възможности ще последва бързо.

След сексуалната недостатъчност е емоционална и психологическа празнота. Очарованието на младата съпруга изчезва. Разликата във вкусовете и навиците става забележима. Ако бившата съпруга разбира мъжа си. Ако залага по-малко притеснения, по-малко контрол, повече свобода, време и възможности на мъжа си. Ако му дава възможност да ходи на различни развлекателни събития с приятелите си, то може и самият той да се почувства оценен.