Билки през есента срещу грип и настинка

жената

Жената не е любителка на есента, защото има прекалено много болести. Грипове, настинки и други.

Ние обаче, можем да ви предложим един списък с лекове, които не изискват висши познания по медицина или вуду и черна магия. Жената трябва винаги да е подготвена със защита за цялото семейство през всеки сезон.

Кой са най-добрите билки и природни лекове за подсилване на имунитета според жената?

Бъз
Един сироп от бъз може да направи чудеса с тялото на жената. Повишава имунитета и действа пречистващо на организма. Освобождава тялото от излишните токсини и помага на имунната система да се фокусира върху болестите, да ги неутрализира и вашето здраве да се подобри. Дори прави вашето дишане по-леко при грип и настинка.

Чесън
Чесъна е вероятно най-противното нещо на голяма част от жените. Въпреки това подсилва имунитета, ускорява оздравителните процеси и е мощно имунно средство. При честата консумация намалява риска за заразяване с всякакви вирусни инфекции.

Джинджифил

Също има мощни вещества както чесъна. Най-полезен когато се приема суров. Ако не сте любители на тази практика, може да го приемате като приготвите отвара от корена и да приемате течността с малко мед и канела. Изключително силна отвара за повишаване на имунните системи в тялото.
Ацерола
Ацорала представлява малко плодче, което е много богато на витамин C. Смята се, че това е най-наситеният плод с този витамин от всички. Хубавото при нея е, че може да се приема в суров вариант, на шейк, сокове или добавка. Този плод също влиза в списъка за повишаване на имунитета.

Вижте също – 4/.5кг за 2 седмици с тази диета – Мейо

Лайка

Няма какво да представяме на жената това цвете! Тази прекрасна билка има толкова много полезни качества – намалява болките при раздразнени сливици, засилва имунитета на тялото, отпушва дихателните пътища, облекчава вирусни инфекции и още.
Ако не понасяте чесъна, това може да е вашето меко спасение. Най-лесна за приемане – чай от лайка 2-3 пъти на ден и за няколко дни ще сте отново бодри.
Ехинацея.
Тук обаче трябва да внимавате. Силата на тази билка не се препоръчва за всекидневна употреба. Тя предимно се предписва за гнойни инфекции, но може да се смесва с по-леки чайове и лъжичка мед.
Относно колко от нея да пиете, една чаша от тази смес най-много 2 пъти на седмица е достатъчно за здраво тяло.