Полезни ли са водните спортове за бременни?

жената

Има толкова много ползи за жената от водните спортове.

Говори се, че те са едни от най-полезните за здравето и раздвижването на мускулите. Малък е и рискът при тях за травми и наранявания.

За бременната жена също е подходящо да практикува водни спортове, защото така ще поддържа фигурата си и няма да има опасност от нараняване. Не броим удавянето за нараняване, защото след него не можеш да се регенерираш. Нека не се бърка с нараняване!

Има много практики полезни за жената по време на бременността.

Плуването е подходящо, защото стяга всяка мускулна група в тялото ви и това помага за по-лесно протичане на раждането. Здравите мускули играят важна роля за възстановяване след раждане.

Стойката и позицията на тялото играят голяма роля по време на бременността. Бебето нараства и жената, ако не стой правилно и не компенсира може да получи изкривявания.

Има ли други ползи от водните спортове за жената?

Помага за освобождаването на ендорфини – важни за здравето и на бебето и на майката. Това са хормоните които са отговорни не само за вашето добро настроение, но и за качествената работа на вашата имунна система.

Упражненията във вода са по-леки. Водата намалява напрежението при тренировки за бременни и затова може да видите по филмите например, колко често бременни ходят по басейни.

Ключов елемент за намаляването на стреса.

Физическата активност освобождава хормони, които потискат хормона на стреса. Водата както трябва вече да сте разбрали има успокояващо действие. Комбинацията между тези двете може да е изтощителна, но определено е много по-качествена.

Енергийните ви нива се повишават.

Водната гимнастика дава повече енергия при бременните жени още от самото начало на бременността.

Насочва плода в правилна позиция.

Жената знае, че по време на бременността може плода да промени своята позиция. Водната гимнастика може да помогне за правилното насочване на плода към родилният канал.

Укрепва мускулите на гърба, корема и ръцете.

Жената наистина има нужда от здрави мускули по време на бременността. Гърба и корема са от първостепенна важност по време на бременността и в началото на раждането.