Жената избира куфар за самолет

избор на хубав куфар

Ако планирате полет със самолет, трябва много внимателно да изберете своя куфар. Основното нещо, за което трябва да вземете решение е дали салонен куфар или само багажен куфар?

За пътниците, които искат да пътуват с ръчен багаж, основните фактори за избор са размерите. Международните стандарти за ръчен багаж съответстват на 40x55x20 см.

Всяка авиокомпания има свои собствени стандарти за ръчен багаж. Ето защо, ако планирате да пътувате с полет на дадена авиокомпания, по-добре е предварително да изясните изискванията за размери, така че покупката да не е безполезна, а същевременно да не отнесете сериозна такса ако не спазите размерите, които са позволени.

Ако пътувате с широк спектър от принадлежности, най-добрият вариант е малък салонен куфар плюс регистриран (чекиран) багаж – куфар за товарното отделение.

За да направите пътуването по-удобно, изберете модел с вградени колела и телескопична дръжка. Тези устройства помагат за пренасяне на багаж с по-високо ниво на комфорт, намаляват количеството на щетите, които възникват върху куфара по време на пътуване.

Как да изберем куфар за самолет

Изберете ярки и персонализирани цветове за големия куфар. Така ще ви е и по-лесно да разпознаете багажа си при разтоварване на летището.

Най-важният критерий при избор на куфар е материалът. Кожата и текстилът не са най-добрият избор. Не само куфарът, но и съдържанието му могат да пострадат по време на товарене.

Полипропиленът е много добър избор. Този материал е вид пластмаса, но по-твърд. Изключително издържливи и стилни, запазват привлекателен външен вид дълго време и са устойчиви на външни фактори.

Поликарбонатът е друг популярен материал. Поликарбонатът има няколко интересни свойства – въпреки своята здравина и твърдост, той се огъва доста добре, поради което издържа на удар и падане. Стените от поликарбона осигуряват стабилна защита, срещу повреди. Полипропиленовите и поликарбонатни панели, често са покрити със специално покритие, срещу надраскване. Единственото нещо, което притежателите на куфари от поликарбонат трябва да помнят е, че трябва да ги пълнят изцяло. Така ще предотвратят деформацията.

Колелцата на куфара

Наред с материала за изработка на куфар, важни са и колелцата. Значение се отдава на типът колесна система. Най-добрият избор на куфар са моделите с две колела. При тях задните са малко по-големи от предните. Такива са по-прости и лесни за навиване. Важно е колелата да са разположени в корпуса възможно най-дълбоко, при това условие има по-малък риск от счупването им при товарене и разтоварване. Желателно е колелата да са телескопични, тоест да се въртят отделно, всяко независимо, около оста си. Много по-удобно е да теглите куфара, в допълнение колелата на такава система се характеризират с повишена здравина.

Куфарът с четири колела е по-безопасен, защото ако едно се счупи, остават още три, а ако колелото се счупи при модел с две колела, няма да имате избор и ще се наложи да го носите. Идеалният избор на материал за колелата е силикон, подобен на каучук. Той няма да се счупи и да се напука по склон или върху камък.

Куфарът с четири колела е по-безопасен, защото ако едно се счупи, остават още три, а ако колелото се счупи при модел с две колела, няма да имате избор и ще се наложи да го носите. Идеалният избор на материал за колелата е силикон, подобен на каучук. Той няма да се счупи и да се напука по склон или върху камък.

Дръжки за куфари

Дръжката е незабележим, но много важен фактор при пътуване. Надеждният и удобен куфар задължително е оборудван с телескопична главна дръжка и няколко допълнителни отстрани. Така, за удобство, багажът може да се хване от всяка позиция. Дръжките добавят максимален комфорт, затова трябва да е удобна и лесна за прибиране в калъфа.