Жената и бразилската епилация – Какво представлява?

жената

жената

 

С идването на лятото, жената започва да приготвя всяка част от тялото си за него. За тези от вас, които не са чували за бразилска епилация, това е епилация в зоната на бикините.

Жената на 21 век, често почиства тази зона от тялото си, но много често, това е повлияно най-вече от мъж. Има обаче тенденция, която започва да придобива популярност, че тази зона не трябва да бъде пипана. Да не се връщаме назад във времето?

 

Няма да ви говорим обаче, как някоя жена е пострадала при подобна епилация. Не, ще ви дадем някой разяснения.
Трябва да знаете, че може да е малко болезнено, но ако всеки месец сте при фризьор и на маникюр, тогава това вероятно е една от процедурите, които допълват месечната ви разкрасяваща процедура.

Защо обаче се нарича бразилска? Защото по някаква причина е кръстена на 7 сестри, които са отворили салон в Манхатън за разкрасяване. Там тепърва са показали на света, как бразилските момичета, буквално се закриват с едно парче плат.

Според тяхната философия, жената трябва да е почистена от всякакви косми и затова процедурата протича по следният начин:
Трябва да ви предупредим, че тя не е за срамежливите, защото ще трябва да се съблечете чисто гола.

жената
В салонът, ще трябва да се съблечете и досущ като в кабинета на гинеколога, ще трябва да седнете в поза жаба. След това, всички части на тялото където може да поникнат косми се намазват с горещ, разтопен восък, включително и срамните устни. Дано не сме ви уплашили вече.
Вижте също –
7 начина да изглеждате по-красива

Някой салони използват ленти с восък, които са по-студени, а други използват наистина разтопен и горещ восък. При него, ефектът е по-качествен и дълготраен. Сама трябва да прецените, на кое ще издържите повече.Колкото и да ви е страх, препоръчваме ви вторият вариант, защото с горещият восък се отварят порите в кожата и космите се отскубват по-лесно. Жената не трябва да се полива редовно с горещ восък, но ви гарантираме, че след подобна процедура няма да ви се иска да се върнете към старите методи за почистване.

 

След бразилска епилация, космите с времето стават по-меки и можете да забравите за почистване в тази зона за поне месец. Добре е да знаете, че преди да отидете отново, ще трябва да оставите малко косми, за да има какво да премахне и захване восъка.

жената