Жената и бръсненето в областта на интимните части

бръснене

Жената винаги има право над собственото си тяло. Дали обаче любовният триъгълник е нещо, което трябва да се почиства редовно или това е само изискване на мъжете?

Колкото и да ви се струва странно, гинеколозите препоръчват на жените да почистват редовно своят интимен триъгълник. Това се смята, че предотвратява инфекции и зародиш на всякакви болести по полов път. Те могат да останат по космите и да доведат до нежелани резултати.
Дали обаче да се престрашите да се избръснете?
бръснене

Ако си мислите, че трябва просто да минете със самобръсначка, това е напълно неправилно! Кожата при интимните части на жената е много нежна и трябва да бъде почиствана с грижа и внимание.
Когато жената почисти своите интимни части, много често се появява сърбеж, които не е по-малко опасен за здравето.
Ако наистина сте решили да почистите тази зона на тялото си, добре е да вземете допълнителни мерки за предпазването на кожата.

Как да избегнете дразнене след бръснене?

Колкото и мъжко да ви звучи, жената трябва да спазва един „ритуал“.
Ето и няколко съвета за избягване на сърбеж след бръснене на интимите части:

1. Бръсненето на пубиса трябва да е сутрин, 30 минути след събуждане.
След сън, под кожата се натрупва вода, също така и отток, което води до трудно бръснене. Това важи и за бръсненето вечерта. Ще трябва да отделяте малко повече време сутрин за допълнително почистване.

2. Скраб с кафе или захар. За жената това може да е малко необичайно, но така имате много гладка кожа и няма никакво дразнене. Просто чудесно начало на денят.

3. Жената използва различни кремове и гелове, но ако имате балсам за изплакване на косата, тогава бръсненето ще стане още по-приятно. Изненадващо, той дори помага за борба с вредителите по косата.
Това е добър вариант да почистите и интимните си части с него.

Раздразнената кожа при жената, допринася за разпространяването на бактерии. Те могат да попаднат директно в кръвта, което може да доведе до още по-лоши последствия.

Колко често да го правите?
Ако имате сериозен полов живот, бихме ви препоръчали веднъж на семица, за да запазите здравето си и кожата си гладки, но може да го удължите с още една. Изборът е изцяло ваш.