Жената и нейните домакински трикове

домакинска работа

Знаем, каква лудница може да се случи, когато трябва да почистим кухнята. Това там е просто някакъв кошмар, които много трудно може да се почисти, да не говорим да се чисти често. Най-често естествено се мият чинии, но когато трябва да изчистим цялата кухня, няма ли някакъв начин, които да ни помогне, да не се гърчим толкова с цялото търкане, скърцане, мазане, омазване и прочие?

Има естествено и ние ще ви покажем 10 трика за по-лесен живот и по-лесно почистване на кухнята. Жената трябва да бъде и жена, а не само да се труди да почисти къщата.

Почистване на фурната. Жената никога не обича да се завира на подобни места и винаги иска да има някоя малка фея, която да и помага. Това може да бъде възможно, само трябва да сте малко хитри. Изсипете в една купичка половин чаена чаша амоняк, но само ако сте сигурни, че фурната е напълно изстинала. Оставете купичката там за през нощта и на сутринта, може само да избършете с парцала и всичката мръсотия и замърсявания от нея.

Микровълновата. Някак си, този домакински уред е създаден вътре просто да става кочина. Това е мнението на жената и винаги е трудно да се почисти. Дори тук обаче, имаме лесно решение на проблема. Намокрете обилно гъба за почистване на съдове и я оставете в микровълновата, като включите уреда на максимална мощност за 2 минути. Отделящата се пара, ще свърши чудеса и после просто, ще трябва да изчистите с парцала. Внимавайте с гъбичката, може да е гореща!

жената

Грил. Ако имате грил, ето ви един лесен начин да го почистите и ароматизирате за следващо ползване. Вземете глава лук, разрежете я на две и забийте едната половина с вилица. Включете грила и докато е горещ, разтъркайте по решетките. Това хем ще почисти решетката, хем ще остави приятна миризма за следващото готвене. При това упражнение, не се казва дали жената трябва да почисти, така че и господата могат да опитат.

Замърсени шкафове. Жената готви в кухнята, отделят се всякакви миризми и мръсотии във въздуха, нормално част от тях да полепне някъде. Ако имате сериозни проблеми със замърсяванията по шкафовете, добре е да опитате с 1 част растително олио и две части сода за хляб (използвайте нормална чаша, да ги смесите). Използвайте сместа с парцал и избършете всичко замърсено, а ъгълчетата може да оправите с четка за зъби.

Пластмасови дъски за рязане. Един много полезен уред на жената. Как обаче да ги възвърнете поне в прилично състояние? Напълнете мивката с вода, колкото да можете да потопите всичките си дъски и след това изсипете солидно количество белина, около чаша. Оставете за един час и ще видите сами ефекта, след като източите мивката. Почистете добре и ако мислите, че може и по-добре, минете пак през същата процедура.

Загорели тенджери и тигани. Най-големият проблем на жената. Това е някакво мъчение, да се опитате да почистите всичко това. Ние ще ви каже една малка рецепта за тази цел. Напълнете тигана (нека е тиган) с вода и сложете една чаена чаша бял оцет. Сложете на котлона и изчакайте водата да заври. След като се образуват нужните мехурчета, сложете две супени лъжици сода за хляб и оставете за няколко минути. Изпразнете тигана и с лекота, ще можете да изтъркате всичко по него.

Стъклени тигани и съдове. Не са най-популярният прибор на жената, но ги има. Ако имате проблеми с тях, намачкайте топка фолио за готвене и използвайте стандартният си комплект „козметика“ за почистване на съдове. Търкайте здраво и скоро, ще видите резултата.

жената

Драскотини по чашите. Жената има дори трик и за това. Намокрете кухненска хартия с оцет, изцедете и разтъркайте чашата. Колкото повече търкате, толкова по-надълбоко е вероятно да изтриете всичките драскотини. Ефектът на този метод, не е изцяло гарантиран, защото не се знае колко дълбоки са драскотините.

Форми за печене. Жената от модерният век има подобни и те са дори от силикон, но как да ги почистите по-лесно? Използвайте четка за почистване на бебешки шишета. Това би било най-лесният и бърз начин. Не се опитвайте да поставяте почистващи препарати, защото може силикона да изгуби свойствата си.