Жената и нейните методи за борбата с мравки

жената

жената

 

Жената винаги трябва да има по един допълнителен трик в ръкава си за проблеми с мравките. Не се знае от къде, ще се появят, не се знае дали ще можете да се отървете от тях, но ние искаме да ви покажем, няколко съвета, как да се справите или поне да опитате да се справите с тези гадинки.

 

Оцет.
Смесете вода с оцет в равни количества в бутилка и напръскайте местата от където изникват мравките. Те не могат да понасят миризмата и ще изчезнат. Тези две съставки са най-лесно достъпни, защото още сега можете да ги вземете от шкафа и да опитате.

жената

 

Дафинов лист.
В духа на миризмата, жената трябва да е наясно с тази подправка, но мравките просто не могат да я понасят. Ако имате проблеми с тях в чекмеджетата най-лесно е да оставите няколко листчета на най-важните места, залепете по капачките на продуктите или близо до отвора от които излизат малките гадинки.

Сол.
Поне тук не става въпрос за миризма. Това което жената (може и мъжът!) да направи, е да поръси местата по които мравките вървят или да постави малко пред дупчицата. Те няма да преминат от там и ще се върнат по обратен път. До тук се получи хубава комбинация, която да накара мравките да не идват до вас, а не да ги избивате със спрейове.

жената

Пипер.
Мравките обичат захар, но не понасят пипер. Можете да повторите гореописаните процедури, като наръсите мравчените зони с пипер и те доброволно, ще напуснат. Колко лесно можело да стане?

Вижте също – Домакинските трикове на всяка жена

Лимони.
Продължаваме с миризмите. Използвайте лимони, за да прогоните мравките. Жената може да използва един лимон по всякакви начини. Оставете стърготини от лимон близо до дупката на мравките. Направете си комбинация от вода и лимон и избършете пода с него. Мравките просто не могат да понасят тази миризма и мигновено, ще избягат. Можете да измислите и начин да намажете пукнатините в стените.

Наистина може още много да се говори за методи, но те всички включват подобни методи за прогонване на мравките. Дори да използвате няколко от гореописаните, те биха били достатъчни, за да се отървете за дълго време от вредителите.

жената