Жената и свойствата на шоколада

шоколад

На всеки е ясно, че жената и шоколада са напълно неразделни. Някога да сте чували жена, която не яде шоколад?

Естествено, че не. Нещо вътре в жената я кара да иска шоколад и да му се наслаждава толкова.
Естествено, редом с тези желания има и изследвания за шоколада. За това, колко е полезен за тялото, допринася ли за някакви здравословни проблеми или помага за здравето и прочие. Да не говорим, колко неща е направила жената с шоколад – торти, бисквити, шоколад с шоколад.

жената

Последни изследвания на Университета в Майн, Университета в Южна Австралия и Института за здравето в Люксембург показват, че хора които ядат шоколад всеки ден демонстрират по-добри резултати при когнитивни тестове.
Ако сте любители на цифрите, в теста са участвали малко под 1000 души на възраст между 23 и 98 години.
Някой някога чудил ли се е, къде ги намират тези хора за подобни тестове? Още повече възрастните?

Вижте също – Храненето по време на празниците

Какаовият флаванол е една от съставките на шоколада и учените са преценили, че той може да е виновникът за по-добрите когнитивни умения на опитните зайчета. Да не говорим, че за шоколада се знае, че при честа консумация намалява риска от повишено кръвно налягане и диабет.

Обяснете на жената тогава, как да не го яде, след като има толкова много ползи от него и е толкова вкусен?

Добре тогава, сега да ядем ли шоколад или не? Естествено, че да! Защо си мислите, че след като повишава когнитивната ви способност, не трябва да ядете шоколад?

жената

Вярно, единственият проблем при всеки би било надебеляването, но в изследванията хората не са изяждали килограм шоколад. Може дори да са консумирали половин или една четвърт. Не е оказано.

Казано е, че тестовете ще продължат още, докато се види какви нива може да се достигнат в разликата в резултатите.

Има много други изследвания, които са концентрирани върху въздействията на шоколада и любопитното е, че всички от тях показват положителни резултати. Както вече ви казахме, единственото вредно нещо е надебеляването от шоколад.

Ако не за друго, поне опитните зайчета в този експеримент консумират качествен (тестов) шоколад безплатно. Какво по-добро от това за жената?