Как ефективно да научите английски.

жената

Да изучите английски, може да Ви отнеме няколко години и въпреки това да не знаете нищо. Между „уча“ и „научих“ съществува огромна разлика. Изучаването на английски може да се раздели на две части, а именно: четене и слушане /input/, писане и говорене /output/. Естествено, за да можете добре да пишете и да говорите, първо трява да можете да четете и слушате с разбиране. Помислете затова, колко дълго едно дете е слушало преди да проговори. Разбира се, не трябва да чакате две години, преди да почнете да проговаряте на английски. Трябва да имате предвид, че колкото повече слушате и четете, толкова по-добре ще говорите и пишете. Ето и няколко насоки, които ще ви помогнат да напреднете по-лесно в английския, споделени от професиналистите от школата за курсове по английски в София English World Academy.

Четене за жената

Ежедневно изучавайте минимум по пет нови думи. Препоръчваме Ви използването на картончета, на които да изписвате на едната страна английската дума, а превода – на обратната страна. Дръжте картончетата в кутийка и често надничайте вътре. Избирайте лотарийно картончетата и в зависимост от това на каква дума попаднете, превеждайте я със съответстващата на български или на английски език.

жената

Слушане

Слушайте радио. Целта при слушането на английски е чуването на колкото се може повече думи във възможно най-кратко време. Колкото по-често чувате дадена дума, толкова по-лесно ще Ви бъде да я използвате на практика. Няма по-ефективен метод от този на слушане на радио. Да не забравяме, че жената често слуша радио.

При радиото лексиката е доста разнообразна и освен това, при този способ няма картина, така че практически няма прекъсвания в говоренето, за разлика от предаванията по телевизията. Можете да слушате радио по време на готвене (изключително точно за жената), ядене, обличане и под. Ако е възможно, слушайте радио преди да заспите и го нагласете като будилник, така че първите думи, които да чуете рано сутринта да са именно английски.

Писане

Всеки ден  написвайте колкото се може повече думи. Чрез всекидневното писане, по-добре ще запомните думи, които учите. Това действие, също така, ще Ви позволи да се замисляте върху изписания материал. Можете да изписвате думи и фрази, които пожелаете. За жената е най-удачно, когато помага на децата. Отличен начин да учат заедно.

Говорене

Четете на глас. Четенето на глас, ще Ви позволи да усъвършенствате говоренето. Честото четене ще подобри Вашите познания по граматика, тъй като, за разлика от обикновения диалог, няма да правите грешки. Повтарянето на едни и същи грешки, предизвиква трудности за по-нататъшното правилно говорене. По време на четене на глас, използвайте думи, които обичайно не бихте използвали по време на разговор. Жената винаги има проблеми с четенето на глас, но не бива да се срамувате. Това само може да ви помогне по-добре да се усъвършенствате.