Няколко хранителни комбинации за нов вкус

жената

Жената знае сложното изкуство на готварството.

То е толкова голямо с толкова много възможности, че едва ли може да ви стигне живота да опитате всяка комбинация за която се сетите.

Някой хранителни комбинации например, могат да засилят вашият имунитет, здравословно състояние или просто да отключат вкус, които вашите вкусови рецептори не са опитвали.

Да започнем с домати и песто.

Жената може да не е много запозната с тази комбинация за разлика от италианците. Те доста често използват тази комбинация от домати и песто с босилековите му съставки. Доматите имат голямо количество ликопен – мощен антиоксидант.
домати
Пестото е от босилек, кедрови ядки и зехтин. Мастните киселини в тях са изключително полезни. Ако жената се чуди къде тук е връзката – пестото помага на ликопенът от доматите да се усвои още по-добре от човешкото тяло.

Кромид лук и нахут.

нахут
Цинк и желязо има доста в нахута. Помагат срещу анемия. Жената не е голяма любителка на тези ядки, но те помагат в работата на имунната система, кръвообращението, дори се носи мит, че могат да подобрят настроението ви.
Лукът от друга страна е пълен със сяра.
Както при пестото и доматите, лукът тук е перфектен да помогне за усвояването на цинка и желязото.
Препоръчваме ви да внимавате при употребата на двата продукта. Не е перфектна за мазане на сандвичи!

Вижте също – Билки през есента срещу грип и настинка

Шамфъстък и канела- Магия за жената

Комбинацията на тези две храни отново спомага за по-лесното усвояване на първата. Канелата е подправка която се бори с нарушенията при кръвната захар и инсулина. Често се среща при храните за лечение на диабет. Фъстъците имат достатъчно полезни протеини и мазнини които да допринесат за усвояването на аминокиселините в канелата.

Череши и зелен чай.

Жената може да не е любителка на зеленият чай, защото много често започва да ви се гади от него. Въпреки това, той има флавоноиди и антиоксиданти които атакуват свободните радикали в кръвоносните съдове, които причиняват проблеми с преноса на кръв в тялото. Черешите също имат подобен антиоксидант. Тази комбинация е най-добра за кръвообращението, защото разширява кръвоносните съдове и помага за преноса на кръв. Най-лесен прием би било под формата на чай със сушени череши или пресни.