Най-опасните предмети за малките деца

жената децата

За жената не е тайна, че малките деца не трябва да си играят с много неща.

Става дума за бебета, но дори деца на 2-3 годинки също спадат към тази категория. За децата всичко е интересно с всичко може да си намерят занимавка. Има много домашни предмети, които не са за подценяване и не трябва да са близко до деца.

Обиците на жената.

Веднага трябва да направите връзката, че обиците са лесни за поглъщане, малки и искрящи и децата ще се влюбят веднага в тях. Дръжте ги в кутия в някой по-висок шкаф, за да не попаднат в детски ръчички.

Козметиката на жената.

Козметичните продукти влизат в абсолютно същата категория. Ако си мислите, че могат само да се нарисуват – грешите! Тези продукти са токсични за поглъщане и изобщо не е идея да са близо до децата. Отново помислете за място някъде в горните шкафове.

Бой, флумастери, пастели и други пособия за рисуване.

Тези предмети са за децата над 4-5 годишни деца. Отново става дума за поглъщане и боядисване на нежелани предмети. Децата обичат да бъдат творчески още от малки, но не се знае какво ще използват за целта.

Найлонови торбички.

Колкото и да ви се струва невероятно, найлоновите торбички може да са опасни за децата. Едва ли ще се опитат да налапат такъв предмет, но не трябва да изключвате версията за задушаване. Винаги бъдете нащрек, когато детето ви има досег с торбичка.

Клечките за уши.

Жената винаги има по една кутия от тях. Децата обаче могат да започнат да си ги слагат в устата, носа, ушите и да се наранят. Ако са видели родителите как си чистят ушите с тях е много вероятно и децата да повторят. Рискът идва от прекаленото втриване в ушите и възможността за нараняване на тъпанчето.

Жените днес имат наистина изключително голям набор от предмети, които трябва да се обезопасят или поставят на недостъпно за деца място. Помислете за горните шкафове на кухнята или направете нещо достатъчно високо, че да можете само вие да достигате. Ако сте прекалено параноични, може да помислите и за катинари.