Какво да правите, ако партньорът ви се отдалечава?

жената

За жената да бъде отблъсната понякога може да е ужасно!

Това обаче се случва по-често от колкото ни се иска. Когато едната половинка иска нещо от една връзка, а другата половинка няма подобни представи, нещата могат да са катастрофални. Ако усещате как партньорът ви се отдръпва от вас и искате да поправите това, ето няколко съвета:

Помислете дали не става дума за страх.

Страхът дори при жената е голям фактор. В едно модерно общество може много трудно да се намери човек, които да иска връзка с постоянно обвързване. Тези страхове винаги са породени от предишен опит. Ако искате да поправите това, захванете се със задачата да покажете на половинката си, че няма от какво да се плаши. Нещата няма да се повторят и вашата връзка ще просъществува повече и по по-добър начин.

Понякога може да се окаже, че другият не обича по същият начин. Дайте си време, изучете връзката си внимателно.

Слушайте внимателно какво се говори.

Това много силно се отнася за мъжете, но и жената понякога не слуша! Понякога езикът на тялото е по-силен от този на езика. Ако виждате смесени послания, вероятно крие нещо. Не бързайте с остра реакция, може да е за ваше добро. Действайте внимателно!

Ценете вашите нужди по равно.

Нуждите на жената може да са важни, но в един момент връзката между двама е един баланс между тях. Ако близкият ви иска да се дистанцира за глътка въздух – позволете му. Не трябва да забравяте за личното пространство на всеки.
Тук обаче идва и парадокса – не се примирявайте с по-малко.Вие също сте човек, имате своите принципи и не трябва да се подценявате. Ако има проблем във вашата връзка, никога не поемайте цялата вина. Винаги отделяйте време да комуникирате помежду си насаме. Да обсъдите положението и къде е проблема. Жената например много обича подобни разговори.

Вижте също – Три упражнения за успешна връзка

Всеки трябва да помисли какво предлага на другия.
В един момент, да не се окаже че жената предлага повече на мъжа до нея? Хората винаги ще намерят вина в другите и много рядко поглеждат към своите грешки. Помислете дали не лишавате партньора си от нещо или не му давате прекалено много. Само оценката може да се окаже ключов градивен елемент във вашата връзка.
Не бързайте да си го връщате.
Това е много честа грешка при двойките, която дори жената допуска. Когато вашата половинка ви се сърди и вие започвате да го правите, за да си го върнете.
Комуникацията е ключова. Попитайте, разберете къде е проблема, ще видите че не боли.