Шантава пица във формата на рулца (рецепта)

жената

Жената винаги е знаела как да изненада семейството с вечерята.


Пицата е много стар вид храна и през годините е имала изключително много форми, размери и добавки. Днес ще ви помогнем да преоткриете нова форма на пицата – рулца.

Какво ще ви трябва за пицата:

Едно готово тесто за пица.

Една купичка доматен сос.

150гр настъргана моцарела.

150гр настърган пармезан.

Още около 250гр колбаси и други добавки по ваш избор.

Всеки има специфичен вкус за една пица и затова горещо препоръчваме вие да избирате съставките. Може да замените някой неща, може да добавите повече, някакъв сос например. Както вече ви казахме, пицата е видяла доста форми и добавки по нея. Няма да се изненада, ако и жената включи нещо нестандартно.

Вижте също – Свойствата на шоколада.

Начин на приготвяне.

След като сте набрашнили дадена повърхност, може да разточете тестото по нея в правоъгълна форма. Намазвате старателно с доматеният сос и поръсвате настърганата моцарела. Сега е време да сложите всички си добавки, но бъдете внимателни? Не поставяйте големи резени (например ананас), които да увредят формата на рулцата. Не забравяйте накрая да поръсите с пармезана (ако ще слагате).

Сега е момента да се постараете и внимателно да навиете на руло. Няма универсален начин за рязане на шайбите. Жената просто трябва да пресметне колко рулца ще са нужни за семейството, само за любимият или иска да си вземе и за работа. Минималният размер би бил около 2.5 см.

За да завършите рецептата, поставете в кръгла тава с незалепващо покритие в предварително загрята фурна на 200 градуса, за 20-30 минути.

Беше доста лесно за жената, нали?

Не е нещо специално или изобщо нещо с което да не можете да се справите. Бърза и лесна рецепта, ако добавите правилните съставки може да обогатите и знанията си по пица. След всичко това, получавате едни малки хапки пица, които може да изядете на няколко пъти и дори да носите с вас на работа. Изглеждат добре и дори няма онзи досаден край на парчето пица, които няма никакъв вкус.