Как да подготвите градината за зимата

Жената е най-голямата любителка на градината.

градинаДа не говорим, когато става дума за красивите цветя в нея и всички важни растения, която тя притежава. През есента обаче идва времето което не е толкова топло и трябва да се помисли за запазването на растенията. Най-важно е да знаете къде да приберете всяко растение.

 

 

Действия които жената трябва да предприеме за запазване на растенията.

Съберете информация за времето.
За всеки градинар е най-добре той да знае времето през цялата зима. Дали се очаква тя да е лека, тежка, кратка или дълга. Това помага за най-добрата подготовка. Следете температурите и налягането във въздуха всеки ден. Използвайте термометри и барометри, не са толкова скъпи. Ако сте любители на технологията, може да се доверите и на компютъра.
Един лесен трик за познаване на налягането – ако птиците летят ниско, значи и атмосферното налягане е ниско и обратното.

жената в градината

Трябва да пазите насъжденията от силно течение.
Зимата има своите любими ветрове и виелици. Те за миг могат да унищожат насажденията ви. Знаете, че има многогодишни растения които преживяват зимата, но това не значи, че биха използвали малко помощ.
За да запазите растенията, направете заслони около по-слабите растения. Найлон, брезентово платнище дори стари чаршафи биха свършили работа. Жената винаги може да намери нещо подобно.

Вижте също – По-красиви саксии с този метод на лепене

Жената не трябва да забравяте правилото изток-запад. Когато правите градината си за много от растенията слънчевата светлина е от голямо значение. Затова трябва да засаждате растенията си по линията изток-запад. Това ще осигури слънце дори и през зимата.

Жената да намали до минимум непрекъснатото замразяване и размразяване.

За да избегнете подобни аномалии, жената може да  насипе солиден пласт мулч в градината. Той действа като изолатор и ще помогне за топлообмена.
Трябва да защитавате дори най-малките растения. Младите насаждения трябва да бъдат предпазвани индивидуално. Може да им направите малки оранжерии с по-малко материали от на другите. Може да използвате картонени кутии, найлонови пликове, дори изрезките от стари бутилки вършат работа.


Не посипвайте сол.

Жената не трябва да поставя сол в градината си, за да си мисли, че растенията ви ще измръзнат зимата. Много е вероятно някой да загинат, след като се стопи снега. Насипете пясък, чакъл, дървени стърготини или естествена тор.