Сваляне на гел лак вкъщи

жената

Жената обожава да поставя на ноктите си гел лак, понеже това лято изглежда, че ще е много модерно. Какво обаче да стори всяка жена, която е изпадала в подобна ситуация, когато не може да отиде до салона за красота, а се налага да го махнете? Нека да ви дадем няколко елементарни съвета и стъпки, как да премахнете гел лак в домашни условия.

Колкото и да ви казват, че този гел лак е неразрушим или няма да му стане нищо, винаги идва момент в които може да счупите нокът или самият лак да се излющи. Понякога просто нямате време да отидете до маникюрист и ще се наложи вие да го премахнете. Как това става обаче в домашния условия, жената сега ще ви каже.

Нужни продукти – Чист ацетон 100%, памук, алуминиево фолио, инструмент за почистване на остатъците от лака и вазелин. За инструмент, можете да използвате кутикули.

 

жената

 

Първа стъпка

Поставете кърпа, където да падат остатъците от лака и изобщо – да не нацапате покривката. Жената няма време да пере подобни неща, пък и бързаме да изтрием лака, нали? Разкъсайте памука на 10 парченца, като всяко едно трябва да покрива ноктите изцяло. Може да ползвате и тампончета за грим, но там също помислете за преоразмеряване.
С алуминиевото фолио, увийте памука около ноктите (още не, изчакайте).

Втора стъпка

Намажете пръстите си с вазелин и поставете малко по кутикулите. Това ще ви даде някаква защита от ацетона, така че да не се изгорите. Знаете колко грозно изглежда жената с изгорени ръце.
Потопете памучните парчета в ацетона. Оставете ги да се напоят добре. Сложете го върху ноктите си и обвийте с фолио всеки пръст. Може да изглеждате смешно и като вещица, но какво е малко срам за жената, когато маникюристката е на море?

 

жената

 

Трета стъпка

Трябва да стоите така 40 минути. Знаем, че за жената това ще е истинско мъчение, но просто няма как. След тези 40 минути, отделете памука и вижте, дали гелът се вдига с него. Ако не се премахва, тогава оставете още 20 минути, преди да премахнете напълно.

След като вече сте успели да отделите лака от ноктите, изтрийте остатъците с помощта на памук и малко ацетон, като внимавате да не се нараните. Може отново да използвате инструмента, като внимавате да не натискате, за да не нараните плочката.

Четвърта стъпка

Не забравяйте хидратация след подобна процедура. Препоръчваме употребата на рициново масло и хидратиращ крем за ръце. Колкото по-добре се грижите за кожата и ноктите си, толкова по-добри резултати може да очаквате от тях.