Сокът от лимон помага срещу меланхолия.

жената

Цитрусовите аромати помагат на жената още от дълбока древност.

Съществували са какви ли не лекове и методи за лечение с цитрусови аромати. Помага ли са за лечение на мигрена и дори лошо настроение. Средновековните доктори са вярвали, че сок от лимон може да спаси човек от ухапване на змия, друг вид отрова или дори скорпион.

Неговият свеж аромат се асоциирал с чистота и здраве, много напомнящо за жената по онова време. Жените използвали крем от лимон за разкрасяване. Винаги обаче се е разреждало с друг вид масло, за да се предпази от изгаряне и дори алергии. В древността не можеш да знаеш от къде какво може да те сполети.

От цитрусовите плодове често са се правели маски за лице. Те подхранват кожата на жената и да я правят винаги красива, без значение от годините.

Буквално да се замислите – защо и аз да не го ползвам?

Едва ли сте специализирали в изработката на кремове за лице или просто да вземете един лимон и да си го натриете на лицето. Това може и да има някакъв малък ефект, но силно ви препоръчваме да не експериментирате, освен ако някой не ви е посъветвал. Доктор например или жената, която вече го е използвала.