Ушната кал подсказва за здравословни проблеми?

жената

За жената, ушната кал е прекалено противна и неприятна за да подсказва нещо.

Ушната кал е способна обаче да подскаже за здравословното ви състояние. За тези от вас, които не знаят, ушната кал има свойствата да предпазва ухото от инфекции и да регулира налягането.
Както други телесни течности подсказват за вашето здравословно състояние, така и ушната кал може да ви каже дали имате проблем.
Жената не би седнала да изследва подобни неща, затова ще ви опишем какви биха могли да бъдат вариантите на ушна кал.

Зелен цвят и водниста ушна кал.

Такъв тип ушна кал се проявява най-вече при много потящи се хора. Стичането на пот от главата в ушната мида причинява смесване с восъкоподобно вещество. Зеленият цвят обаче показва наличието на бактерии и/или инфекция. Отидете на лекар при първа възможност, но не се паникьосвайте.
Суха и лепкава ушна кал.

Жената няма да седне да си играе с ушната кал! В случай че имате подобна ушна кал, това може да означава проблем с имунната система. При някой раси обаче ушната кал е по-твърда с цел по-добро предпазване на ухото в суровите климатични условия.

Жената има ушна кал със силна миризма?

Няма значение дали е в ушната кал, миризмата на която и да е част от тялото винаги говори за бактериална инфекция. Ушната ви кал има силен мирис? Значи ухото ви е възпалено. Ако имате често срещана загуба на равновесие и замаяност, може да означава че инфекцията е достигнала вестибуларния апарат.

Ако имате прекалено силно изтичане на ушна кал от ушният канал.

Това може да означава проява на холестеатом. С прости думи казано, това е натрупване на мъртва тъкан в ушният канал и ако изтича, значи ухото ви се опитва да я изхвърли.
Никаква ушна кал.
Жената понякога има подобни случки, но не задължително значи че има проблем.

Този проблем се проявява с напредването на възрастта. Казваме проблем, защото така ухото ви остава незащитено (по-нагоре ви казахме, че ушната кал предпазва). Но ако сте млад човек и нямате ушна кал, значи може да имате проблем и е добре да се консултирате с лекар.