Жената и 7 решения за мазоли в домашни условия

жената

жената

 

За жената, мазолите са просто нещо ужасно. Жената винаги трябва да е хубава да изглежда добре, да се чувства добре, като това включва и краката.

 

Ако вече сте се отчаяли, не губете надежда! С тези няколко техники и малко търпение, вашите крака отново ще възвърнат мекотата и вида, които са имали преди.

  1. Чесън.

За жената, това може да означава направо смърт. Чесънът обаче омекотява кожата и убива бактериите и гъбичките, заради своят естествен септик.

Счукайте 3-4 скилитки, добавете зехтин и нанесете на проблемното място. Обвийте с превръзка. Това е най-добре да се прави нощем, а ако наистина не можете да понасяте миризмата и това е последен шанс за вас, прибегнете до щипка за пране от простора.

Мажете се редовно 7-10 дена и проблемите ви ще изчезнат.

 

2. Лук.

И това може да не е един от любимите зеленчуци на жената, но поне само ще плачете от него. Намажете проблемното място със сок от лук или направо разтъркайте с луковица и превържете болното място. Това също трябва да се прави около 10 дни.

 

жената

 

3. Оцет за жената.

До тук, най-безболезненият, миризлив метод. Навлажнете памук с оцет и поставете лейкопласт. Ако мазолите са по-тънки, те могат да изчезнат за по-малко от 10 дни, но за най-добри резултати се придържайте към 10 дневната процедура.

 

4. Лимон + аспирин

Малко шантаво, но използвайте 6 таблетки, счукайте ги със сок от лимон и нанесете върху мазола. Увийте крака във фолио или обикновена торбичка и поставете топъл компрес. Целта е кракът ви да се изпоти и по-лесно да приеме аспирина и оцета.
Стойте така 15 минути и премахнете, като почистите с вода и пемза.

С тази процедура, може да се отървете мигновено от мазола, ако е млад, но за стари мазоли, ще трябва повече време.

Вижте също – Съдържанието на дамската чанта

5. Рициново масло.

Разтривайте мазола сутрин и вечер в продължение на 2 седмици и гарантирано, ще видите разликата. Рициновото масло действа регенериращо и е добре да го използвате и за профилактични нужди, като дори предотвратяване на появата на мазоли.

 

жената

 

6. Лайка за жената

Всички сме виждали реклами с продукти, които съдържат лайка в тях. Целта им е, да омекотят кожата, смекчаване на твърдата кожа и релаксация за краката, се препоръчва баня с лайка.

Пригответе гореща инфузия около 3-4 с.л. суха лайка и литър вода. 30 минути и вашата кожа, ще изглежда и ще се усеща много по-добре. Направо като на млада девойка. Ако не ви притеснява да го правите всяка вечер, няма защо да се плашите от мазоли.

 

7. Доматен компрес.

Жената ще използва доматите за салата, но може да се възползвате и от друго, тяхно свойство.
Нанесете доматено пюре върху проблемната кожа и увийте с фолио. Може да сложите топъл компрес, но може да минете и без него.
Час по-късно, измийте и натъркайте с пемза.

 

След всички тези съвети е време да кажете сбогом на мазолите и да заживеете по-добър живот с весели и меки крака.