Пилинг с канела – помага за красиви ръце

канела пилинг

Жената винаги е искала да остане красива за по-дълго време.

Стареенето обаче е естествен процес и единствено можем да го забавим, но не и да го премахнем. Има толкова много методи, митове, дори легенди как става това, но ние днес ще използваме за пример канелата.

Едно от първите неща, което издава за вече напредналата възраст при жената са ръцете. Грижата за тях, ще помогне в много неща – дневната работа, усещането всеки ден и други.

Ежедневната работа, миенето на чинии, работенето с почистващи препарати, резките промени в температурата, всичко това се отразява на кожата на жената.
Ето защо, освен да нанасяме крем на ръцете си е добре няколко пъти в седмицата (около 2) да правим и по един пилинг.

Един добър и нежен пилинг би отстранил отлично мъртвите клетки от ръцете, а след като нанесете подходящи подхранващи масла и овлажнители, вашата кожа ще е готова за нов живот. Това също помага жената да се чувства по-добре.

канела

Какво ще ви е необходимо за следващата рецепта?

2 съпени лъжици кафява захар
чаена лъжичка канелазехтин

Разбърквате хубаво тази смес и нанасяте върху ръцете. Оставете за 10 секунди и след това с бавни и плавни движения разтъркайте ръцете. Изплакнете с хладка вода.
Определено лесна за постигане процедура, която да ви даде ново усещане за ръцете.

Нека да кажем няколко думи и за самият пилинг.

Пилинг е дейност, която се изразява в премахване на мъртвата кожа. Няма значение по коя част на тялото, но при жената най-много е изразена в ръцете.

Има два вида пилинг – естествен и изкуствен. Естественият е подновяване на кожата от самото тяло. То само решава коя кожа да премахне и да поднови. Изкуственият е, когато се използват препарати за премахване на кожа. И двете имат своите полезни и негативни свойства, но най-добрият, ще си остане натуралният.

Колко често да се прави пилинг?

Редовен въпрос, на които не може да се даде един отговор. Много зависи от начина ви на живот, дейностите ви през деня, дори времето навън може да окаже влияние върху това.

Най-добре е, да не прекалявате с пилинга и да го правите най-много веднъж седмично. Ако виждате, че кожата ви не се лющи или наранява много, може дори два пъти в месеца.