Изсветляване на косата с паста за зъби

изсветляване на косата

В света на красотата и модата, търсенето на нови методи за изсветляване на косата е все по-широко разпространено. Една необичайна техника, която се появи в социалните мрежи, е изсветляването на косата с помощта на паста за зъби. Странна идея, нали?!

Изсветляването на косата с паста за зъби е необичайна, но ефективна техника. Пастата за зъби е съставена от избелващи агенти, като пероксид, който може да помогне за изсветляване на косата. С този метод може да сеполучат задоволителни резултати, като косата ви ще изглежда по-светла, свежа и блестяща.

Важно е да се има предвид, че изсветляването на косата с паста за зъби може да е изтощително за косата и да причини повреди. Затова е важно да се следват някои основни препоръки и да се използва тази техника с внимание.

Ето някои съвети, които може да пробвате, ако искате да изсветлите косата с паста за зъби:

  1. Изберете подходяща паста за зъби – Използвайте обикновена бяла паста за зъби, която съдържа пероксид. Не използвайте гелови пасти за зъби или тези, които съдържат ментол или други охлаждащи съставки.

  2. Нанесете пастата за зъби върху косата – Нанесете малко количество паста за зъби върху мокра коса. Разнесете пастата равномерно по косата и масажирайте в продължение на около 5 минути. Задължително пробвайте в малък участък за тест.

  3. Оставете пастата да действа – Оставете пастата за зъби да действа в продължение на около 15 – 20 минути. 

  4. Измийте косата с вода – Изплакнете косата с хладка вода и използвайте балсам, за да я овлажните и да я защитите от повреди.
  5. Не прекалявайте с този метод – Не използвайте този метод твърде често, тъй като изсветляването на косата с паста за зъби може да причини повреди на косата. 
  6. Избягвайте изсветляването на косата с паста за зъби, ако имате чувствителна кожа или склонност към алергии – Пастата за зъби може да причини раздразнение или алергични реакции върху кожата.


Накратко, изсветляването на косата с паста за зъби е един необичаен метод, който може да бъде ефективен, но трябва да се използва с повишено внимание. Преди да пробвате се уверете, че следвате правилните стъпки и че не я използвате твърде често. Не забравяйте да овлажнявате косата си с балсам след изсветляването, за да я защитите от повреди.

Консултирайте се със специалисти по темата, защото в социалните мрежи не е мястото, където да питате за подобни  съвети.