Искам дъщеря – как да заченеш момиче

зачеване на момиче

Новината за бременността, на всяка жена е голяма радост в цялото семейство. Научавайки за предстоящото бебе, всички роднини бързат да изразят своите спекулации за това, какъв ще бъде полът на детето и винаги се интересуват от това, какво искат самите родители.

Смята се, че майките най-често искат дъщери. Въпреки това, младите татковци не по-малко мечтаят за малки принцеси. И ако по-голямата част от двойките не слагат на въпрос как да заченат дете, то важно е да се знае, че не е толкова лесно да се предвиди полът на бебето.

Как да изчислим дните за зачеване на момиче?

Повечето гинеколози са убедени, че избирането на пол на детето е доста реалистично. Същността на това схващане е особеността на спермата, която, както знаем, има два вида:

– X хромозоми;

– Y хромозоми.

И така, как да заченем момиче?

За да може оплождането на яйцеклетката да е с женския пол, спермална клетка – носителят на Х хромозомата, трябва да се срещне с нея.

Вижте също: Първи дни след раждането на бебето

Интересно е, че наблюдавайки тяхното поведение в лабораторни условия, учените, отбелязват „жизненост“. Тези сперматозоиди живеят 7 дни, за разлика от носителите на U-хромозомата – 2 дни. В същото време скоростта на „момчетата“ е десет пъти по-голяма от тази на „момичето“. По този начин, да заченат син, според законите на природата, родителите имат много повече шансове. Това е при условие, че са едновременно абсолютно здрави и в репродуктивна възраст.

Въпросът как да заченат дете от определен пол, вълнува много потенциални родители. Особено заинтересовани от възможността да го изберат предварително са майките и бащите, които вече имат деца. Ето защо, се спираме да разглеждаме няколко начина как да „заченем“ дъщеря.

Древна китайска тактика – бърз начин

В Китай въпросът за планираната концепция е най-нашумял. Не е тайна, че пренаселеността на страната е довела до някои забрани на семействата за броя на децата. Следователно китайците, както никой друг, имат опит в това събитие. За да се зачене момиче, според древната китайска таблица, е необходимо да се вземе предвид възрастта на майката – месеца на зачеването и броя на пълните години. В пресечната точка на наличните числа, таблицата показва прогнозния пол на детето. Тази теория е разработена от древните китайски мъдреци. У нас той е доста популярен, а съдейки по отзивите, доста ефективен.

Научна гледна точка

От научна гледна точка, изчисляване на зачеването, трябва да се направи от жена, чрез овулация. И така, въз основа на скоростните възможности на сперматозоидите, залогът е върху носители на Х-хромозомата, които очевидно губят спрямо своите конкуренти по скорост, но значително превъзхождат по отношение на живота.

По този начин сексуалният контакт по време на периода на овулация на жена с почти сто процента гаранция и ще провали плана за зачеване на дъщеря. Тъй като X-хромозомите на „Шумахер“ никога не могат да бъдат изпреварени. Следователно зачеването 4 дни преди овулацията няма да даде желания резултат, което означава, че е по-добре да го отложите. След този период пъргавите сперматозоиди ще загубят силата си, но носителят на хромозомата.

Научният метод е най-изпитаният и ефективен. Спазването на горните правила и редовното посещение на лекар за консултационен преглед – значително увеличават шансовете за зачеване на момиче.

Други методи – струва ли си да се доверите!

Разбира се, има много методи за планиране на концепцията. По кръв, на ръка, прогнози за гадатели и народни знаци. Да се ​​доверяваш или не на такива алтернативи е избор на всеки. Основното е да се разбере, че дори науката невинаги може да се справи с майчината природа.

От древни времена жените използвали всякакви знания и ритуали, предадени от поколение на поколение, за да заченат дъщеря. Съществуват, какви ли не методи от поръсване на захар на перваза по прозореца, до отказ на определени храни.

Вижте също: Пожелания за рожден ден на дъщеря

Научният метод е най-аргументираният подход. Независимо от резултата от такова планиране, най-важното е бебето да е живо, здраво и щастливо.