Какво означава цветът на червилото

цвят червило

Колко различни нюанса червила, виждаме днес по рафтовете на магазините! Почти всички жени боядисват устните си, като не се замислят, какво казва цветът на червилото за тях. И в същото време всеки цвят на устните на жената има свое тайно значение, което се отразява на хората насреща. Ето, какво казва цветът на червилото ви:

Червено червило

Червеното е цветът на огъня, кръвта и желанието. Той говори за страст и е невъзможно е да не му обърнем внимание. Той неизбежно привлича погледите. Червеното предупреждава за опасност и насърчава действията. Червилото от този цвят привлича и вълнува, не позволява, притежателката му да остане незабелязана. Ако искате да създадете образа на секси уверена жена – изберете червено червило.

Оранжево червило

Оранжевото е цветът на оптимизма, чувствителността и любовта към живота. Креативните жени обикновено използват червило от този цвят, търсейки вдъхновение, стремейки се към себеизразяване. Освен червеното червило, оранжевото предизвиква страхотна емоционална реакция у събеседника. За разлика от „агресивното“ червено, оранжевият цвят е по-позитивен, дружелюбен и топъл. Ако си поставите задача да изглеждате отзивчиви, щедри и скъпо, изберете оранжево червило.

Розово червило

Розовото е цветът на спокойствие. То придава нежност и мекота. Това е цветът на романтично и невинно момиче. Гледайки розовите устни, събеседникът ви си представя наивно впечатляващ човек, който се нуждае от защита и грижи. Между другото, розовият цвят перфектно подчертава цвета на кожата и я прави по-млада. Интересно е, че гледайки розовия цвят, у хората се произвежда „успокояващ“ хормон, норепинефрин. Избирайки розово червило, ние „слагаме“ розови очила на събеседника.

Бежово червило

Бежовото е цветът на спокойствие, топлината и мекотата. Когато е необходимо събеседникът да не се разсейва, а да се концентрира, върху усещането за казаното, боядисваме устните си с бежово червило. Бежовото е символ на уравновесеност и хармония. Без да провокира емоционална експлозия, той кара събеседника да разбере, че сте балансирана жена, държите ситуацията под контрол и не се поддавате на излишни емоции.

Виолетови, люлякови и лилави червила

Това са цветове на величие и сериозност, внушителност и загадки. Тези нюанси могат както да вдъхновят, така и да отблъснат някои хора. Ето защо невинаги трябва да използвате червила от тези цветове. Те са само за специални случаи, когато искате да сте в образа на свободолюбива и независима жена.