Как да очаровате гостите си – доказани трикове и съвети

приятели на гости

Независимо дали сте поканили няколко приятели вкъщи, или организирате голяма вечерно парти, изисква се усилена подготовка и планиране, за да се представите като отличен домакин и да впечатлите своите гости. За да ви помогнем, в тази статия ще ви издадем няколко работещи трикове и съвети, благодарение на които вашите гости ще си тръгнат възхитени и с нетърпение ще очакват следващата вечеря, която ще организирате. Без да се бавим повече, ето ги и нашите съвети:

1. Започнете с планирането на менюто

Чували сте фразата, че любовта на мъжа минава през стомаха. Всъщност няма човек, който да не остане впечатлен от вкусни ястия и напитки. Сигурни сме, че в арсенала си имате някои чудесни рецепти, но най-важното при планирането на менюто е да откриете ястия, които взаимно се допълват и си подхождат вкусово. Не прекалявайте с броя на поднесените ястия, но също така се уверете, че количеството ще бъде достатъчно и никой няма да си тръгне гладен.

Тук е нужно да вметнем, че към храната е добре да изберете подходящ алкохол и напитки, с които да я сервирате. Добра идея е да предложите на гостите си поне няколко варианта, като задължително включите вино.

2. Подредете маса, която ще смая вашите гости

Красивите и стилно подредени кухненски маси създават уютна атмосфера и наистина могат да се превърнат в уау момент, с който да очаровате присъстващите на вечерята. Добавете свещи, красиви салфетки и прибори за всички присъстващи. Има много и разнообразни варианти за декорация, в зависимост от това дали търсите по елегантна обстановка, или искате да организирате една уютна и неформална вечеря с приятели. Ако обстановката ще бъде официална и окачвате важни гости или бизнес партньори, спазете етикета. За повече информация вижте как се подрежда маса в 5 лесни стъпки.

3. Уверете се, че ще прекарате достатъчно време с гостите

Като домакини вие искате да сте сигурни, че гостите ви не са лишени от нищо. Това често означава сервиране и отсервиране на чинии и чаши, дори приготвяне на топли ястия, след като те вече са пристигнали. Опитайте се обаче да планирате така менюто и задачите си, че да имате достатъчно време да бъдете сред гостите си и да обърнете персонално внимание на всеки един от тях. Това ще ги накара да се отпуснат и да се почувстват оценени и със сигурност ще добави точки за представянето ви като домакин.

4. Направете партито по-забавно като изберете тема

Не е задължително, но може да направите тематично парти, като пренесете гостите в друга епоха или любим филмов сценарий. Може да ги помолите да спазят определен дрескод или дори да се маскират. Изборът на подходяща тема зависи в голяма степен от конкретната ситуация и това до колко познавате гостите ви. Но различните игри и преобразяването, със сигурност ще накарат гостите ви да се забавляват, вместо да скучаят на масата.

5. Забавлявайте се

6. Накрая, но не на последно място, уверете се, че и вие също ще се забавлявате. Въпреки, че сте организатор, това не означава, че не трябва да се погрижите за собственото си добро настроение. Това ще ви помогне да накара и останалите около вас да се чувстват приятно и да си изкарат страхотно.

Това са няколко полезни съвети, които имат потенциала да ви превърнат в най-добрия домакин на вечерта, а вашите гости ще бъдат изключително впечатлени от усилията, вниманието и креативността, които сте проявили.