Когато полата е къса, а деколтето обещаващо: Какво не е наред?

офис дрескод жени

Къса пола, дълбоко деколте, небрежна прическа и грим, който крещи „неудържима съм“. Всичко това ви подхожда и ви стои перфектно. Обещаваща визия, по която очаквано все някой си губи ума. Тихо е и всички погледи са вперени във вас. Ако сте на интервю за работа, значи много сте оплескали нещата.

Всяка компания си има свой дрескод

Добре е да имате собствен стил и да не му изневерявате. Да показвате индивидуалност е въпрос на вкус, талант и характер. Хубаво е хората да свикнат да ви възприемат така, както искате и да ви уважават за това, което сте, затова поддържаният външен вид е от огромно значение. Има събития и места обаче, на които дрескодът е задължителен. Интервюто за работа е сред тях.

Няма строги норми какво точно да облечете, но все пак съществуват някои основни правила, които се очаква да знаете. Първо преценете от кой тип е компанията, в която искате да работите. Ако това е някоя от така наречените сериозни институции, каквито са финансовите учреждения, да речем, ще ви трябва по-строг сет за събеседването. Един класически официален костюм е най-подходящ.

Не се отрупвайте с бижута и аксесоари

Ако смятате да работите в динамична среда, в която по цял ден ще ви се налага да контактувате с много и различни хора, позволете си малко екстравагантност. Добавете някакъв цвят в облеклото, може и по-ярък. Изберете аксесоар, който ще подчертае, че сте отворена личност и сте готова да общувате свободно. Това би могло да бъде подходяща брошка или стилна гривна.

IT секторът от известно време е любим и привлекателен за започване на работа. Щом ви предстои среща – разговор в подобна фирма, може съвсем спокойно да се отпуснете по отношение на облеклото. Почти всяка компания от бранша цени различното и новото. Все пак, не тръгвайте съвсем неглиже, опитайте да комбинирате изчистена тениска със сако и семпли дънки.

Където и да отивате, въздържайте се от претрупани и обемни бижута, както и от прекалено „пипнати прически“. Часовник, малки обици и прибрана коса, са напълно достатъчни.