Магията на етеричните масла: От облекчаване на стреса до грижа за домашните любимци!

етерични масла
Image: 123RF

Етеричните масла са една от най-добре пазените тайни на природата. Лично аз съм използвала десетки различни единични масла и комбинации за различни цели. И всяко ново масло или комбинация от масла носи различен опит, който може да ви помогне да направите по-добър избор за промяна на живота си към по-добро.

Използваме масла за намаляване на стреса, увеличаване на концентрацията, успокояване на мускулите, пречистване на тялото, емоционален баланс и подкрепа на имунната система. Също така използвам продукт на основата на масло за почистване на дома ни, прането, домашните любимци, дори за кофата за боклук, която вече не мирише.

Имате нужда от конкретен пример?

Използваме лавандула, за да помогне на релаксацията и минимализира стреса на работното място, подобрява концентрацията и успокоява преди сън. Използваме мента за охлаждане на кожата през горещите дни, за успокояване на храносмилането и за поддържане на ментална яснота в края на дългия ден.

Много са универсални, нали!

Всички ние търсим продукт, който:

  • Са лесни (и забавни) за употреба и работи!
  • Не са токсични за тялото, нашите деца и нашите домашни любимци
  • Са добри за околната среда и планетата
  • Подпомагат емоционалното и физическото благосъстояние
  • Подобряват качеството на нашия живот
  • Ни предлага алтернативно решение
  • Има повече ползи, отколкото странични ефекти

Но също така имайте предвид, че етеричните масла не заместват професионалните медицински съвети и лечение, независимо дали става въпрос за вас или за вашия домашен любимец. Ако сте бременна, приемате лекарства или сте под лекарско наблюдение, моля, консултирайте се със своя лекар.

Етеричните масла могат да ни подкрепят през много от нашите ежедневни дейности и промени в живота, но моля, отделете време да разберете, че има различни градации на маслата!

За да получите големи ползи, е важно да използвате терапевтични градации на етерични масла, които НЕ са примесени. Примесените масла съдържат синтетични химикали или съединения. И това може да бъде вредно за нашето тяло!

Съжалявам, че ви разочаровам така рано, но това е важно! Запалването на ароматизирана свещ или включване на ароматизатор за въздух просто не става.

Знам – изхарчих повече пари за ароматни масла, използвани от парфюмерийната промишленост, с разочароващи резултати. По-добре решение – разпръсквайте любимото си масло в дифузер, наслаждавайте се на аромата и се възползвайте от здравословните ползи!

С всички добри неща идват и мерки за безопасност и инструкции. Затова, моля, прочетете тази информация и я следвайте!

Това е изживяване, което никога няма да забравите.

За тези от вас, които вече са се докоснали до етеричните масла, се надявам, че можете да се възползвате от блогът и описателната информация за продуктите в сайта.

Е, наслаждавайте се на търсенето на съкровища за откриване на любимите си етерични масла, които са точно подходящи за вас или вашето семейство! Ако имате нужда от помощ по пътя, не се колебайте да ми пишете с вашите въпроси.

Източник: eteriko.bg