Най-добрите европейски дестинации за есента

атлас

Всеобщо известна истина е, че най-добрият сезон за пътуване из Европа е есента. Защо? Защото е по-евтино, по-спокойно (липсват тълпите от всякакви хора) и дневните температури не са толкова високи. Ако сте решили да се насладите на магията на Европа тази есен, вижте кои са най-подходящите места, които може да посетите, наслаждавайки се на пъстрота, слънчеви лъчи и много добро настроение.

Бърз преглед на най-добри европейски дестинации тази есен:
Словения – красива есенна обстановка с пъстри листа, слънце, замъци и винени фестивали.
Хърватска – стари градчета, бягства от шума и ежедневието, благодарение на безкрайни плажове и гледки, спиращи дъха.
Италия – очарователна езерна красота и вкусни кулинарни предизвикателства.
Южна Франция – късно лято, плажове, вкусна храна и много забавления на открито. Кой не мечтае за вечното лято!
Трансилвания, Румъния – красиви есенни пейзажи, тайнствени замъци, местни легенди и Хелоуин при граф Дракула.
Гданск, Полша – градът на „златната есен“, средновековни замъци, кехлибарени съкровища и златни вкусотии.
Долината Вахау в Австрия – красота, свързана с природни гледки, спокойствие, почивка и наслада от живота.
Будапеща, Унгария – елегантен град със златисти нюанси, термални извори и есенни фестивали.
Бохемският дух на Чехия – градчета, сякаш излезли от приказките в комбинация с есенна красота и спокойствие.

Най-топлите места, които може да посетите през есента, в преследване на последните слънчеви лъчи:

Мадейра, Португалия – благоуханни дни, живописни брегове и неповторимия вкус на местното вино.

Кипър – невероятни плажове, древни останки от цивилизации и уникални вкусови преживявания.

Малта – средиземноморски климат, история и култура, достойни за вниманието на всеки авантюрист.

есен

 

 

Защо да посетим Европа през есента?

От средата до края на месец септември е чудесно време за вашата европейска екскурзия. Защо? Високият и дълъг летен сезон е приключил, тълпите са си заминали, а цените са се понижили.

Освен това, все още има много възможности за красиви и вълнуващи занимания на открито, нищо, че е есен: фестивали на бира, вино, трюфели и много други традиционни и сезонни забавления. Времето през есента е в голямата си част слънчево и топло почти до средата на ноември, така че периодът е идеален за опознаване на непознатите кътчета от Европа.

Кои са най-подходящите месеци за есенни екскурзии в Европа?

Най-общо, есента в Европа е от септември до ноември. След този период вече можем да говорим за зима, защото се появяват и първите снежинки. Най-добрият месец за пътуване през есента несъмнено е октомври. Точно тогава красотата на есента избуява в цялата си прелест, позволявайки на любителите фотографи да се насладят на всичко, до което достига погледът. Добър вариант за развлечения са и всички фестивали, които се организират в отделните европейски страни, най-често през октомври месец.

Ето и няколко предложения за най-добрите места, които да посетите през есента, наслаждавайки се на хубаво време и приятна атмосфера.

Любляна, Словения

Очарователната зелена столица на Словения е прекрасно място за спокойна и красива есенна екскурзия. Есента градът оживява благодарение на множеството инициативи, които се провеждам там. Не пропускайте да посетите множеството фестивали, които ще ви заредят с добро настроение и ще ви помогнат да усетите атмосферата и културата в страната.

езеро

Дубровник и Далматинското крайбрежие на Хърватска

Хърватска е любима лятна дестинация и защо не, след като страната предлага всичко – плажове, вкусна храна, исторически забележителности и прилични цени. Какво може да посетите през септември и октомври там? Не пропускайте да разгледате Далматинското крайбрежие. Есента предлага топло време и достатъчно слънце, за да се порадвате на природните дадености на страната. Не забравяйте да отделите време и на Дубровник – перлата в короната на страната. Ето и едно прекрасно видео за града.

Езерото Комо, Лигурия и Алба, Италия

Има нещо магическо в Италия, още повече през есента. Не е тайна, че точно през този сезон ще се насладите на много фестивали, свързани с идващата есен, дегустации на качествено вино и вкусна храна, както и културни мероприятия – опера, балет, театър, музикални концерти.

море

Френската Ривиера

Макар есента да се характеризира с хладни и по-късни дни, тук на Френската Ривиера сякаш моментът още не е настъпил. Септември и октомври са богати на слънчеви лъчи и по-дълги дни, на вкусни гъби, кестени и най-доброто вино в приятна компания. Ако искате да избягате от идващата есен, посетете Френската Ривиера между септември и октомври.
Ако пък не сте посещавали френската столица – есента е чудесен момент да го направите. Дори да не разполагате с много време, отбележете си тези 11 емблематични забележителности в Париж към вашия списък. Така няма да пропуснете нищо.

Трансилвания, Румъния

С какво свързвате мистериозната Трансилвания? С мрачните легенди за Дракула? Разбира се, тя не е само това. Мястото се характеризира със спиращи дъха гледки, красиви градчета, сякаш излезли от приказките. А най-добрият момент да посетите тази приказна част от Румъния е есента – когато всичко е пъстро и приказно. Замъци, дворци, културни центрове и планински местности са само част от изненадите, които Трансилвания ви е подготвила. И не пропускайте да опитате местната кухня – уникална е!

пейзаж

 

Гданкс, Полша

Гданск е възхитителен полски град по всяко време на годината, но през есента посещението му е незабравимо. Средновековните крепости, пъстрите площади и малките улички са само част от магията, която ще ви завладее през пъстрите слънчеви лъчи на есента.