Няколко трика за полагането на перфектния грим

гримиране съвети

Не на всяка жена се удава да се гримира, както би искала. Въпреки богатото разнообразие от козметика, решаващ фактор си остава и опита и не на последно място – усета. Все пак може да погледнете следващите трикове и да експериментирате върху своето лице, за да придобиете малко повече опит и вероятно и тренинг. А и да намерите подходящия вариант за вас самата.

Сто процента сте имали нещастието да се погледнете в огледалото и да видите как сенките ви са се събрали в гънките на миглите. Тук на помощ може да дойде обикновения сух дезодорант или пък пудрата за лице. Пред да нанесете сенки за очи, просто поставете с пръсти малко количество от едно от двете неща, като създадете основа на миглите си. После нанесете сенките.

Черната очна линия пък може да разнообразите със съвсем нов за вас цвят. От щанда с декоративна козметика може да изберете някои от тъмните цветове в кафяво, лилаво и синьо. С тяхна помощ вашият поглед ще изглежда далеч по-изразителен и не така тежък, както го прави черната очна линия или молив.  Разбира се, белият молив, нанесен на долния клепач, също ще ви помогне да направите оптично очите ви да изглеждат по-големи.

грим

Абсолютно задължително е преди всяко гримиране, да нанесете на кожата на лицето си подходящият за вашият тип кожа хидратиращ крем. Това не само ще предпази кожата ви от вредното действие на различните видове декоративна козметика, но и ще изравни тена на лицето ви и той няма да стои като изкуствен, маска, заради това, че фон дьо тенът се вижда отдалеч.  Веднага след като се нанесе крема, се поставя и фон дьо тена. И даже и да смесите две тоналности, няма да има проблем и да изглеждате зле, както ако не се с крем преди това.

Когато искате лакът на ноктите ви да засъхне бързо, което може да е дълъг и досаден процес, просто потопете ноктите в купичка с много студена вода. Ефектът е моментален.