Пералня със сушилня: Съвети за избор, плюсове и минуси

пералня

Всички знаем колко досадни могат да бъдат домакинските задължения и как ежедневно хабят от времето и енергията ни. Особено прането и свързаното с него простиране. Не винаги времето навън е подходящо за бързото изсъхване на дрехите, а и не всяко жилище разполага с удобен простор. Тук на помощ идва сушилнята. А най-добре – пералня със сушилня, тъй като един уред комбинира и двете дейности, което е голямо облекчение в някои отношения.

Всъщност, този комбиниран уред работи на принципа на конденза и използва допълнително добавени към пералнята нагревател и вентилатор, които вкарват и разпръскват горещ въздух в барабана и по този начин изсушават дрехите, след като те са вече изпрани. Парата, създадена при този процес отива в камера, която се охлажда със студена вода и се преобразува отново в течно състояние, след което помпата на уреда я изпомпва навън.

Най-голямото удобство е, че след като веднъж сте поставили дрехите в пералнята, вие ги изваждате оттам напълно сухи и годни за употреба. Досадното простиране и последващото прибиране от простора е избегнато. Машината има точно определено времетраене на пълния цикъл, което ви дава възможност да планирате с точност времето си и да разчитате на изпрано и изсушено пране в часа, който си пожелаете.

Освен това, комбинираният уред е много по-евтин и практичен, в сравнение с купуването на два отделни – пералня и сушилня. Мястото, което заема комбинираната със сушилня пералня, е също двойно по-малко, така че, за малките жилища този вариант е повече от добър. Според специалистите, дори по този начин се хаби много по-малко ток, отколкото, ако използвате два отделни уреда.

Разбира се, има и минуси. Критиците изтъкват най-вече факта, че колкото е по-сложен един уред и колкото повече функции изпълнява, толкова по-лесно може да се повреди. И тогава, ако в друг случай бихте имали само неработещ сушилен барабан или пералня, при повреда на комбинираната машина губите едновременно и на двете.

Друго неудобство е, че ако искате да заредите ново пране, трябва първо да изчакате сушенето на предишното, докато този проблем не стои под въпрос, ако уредите са два. И все пак, изборът всеки трябва да направи сам за себе си, вземайки предвид нуждите на домакинството, честотата на пране и други фактори, които са строго индивидуални. Така че само от вас зависи дали ще изберете пералня или комбо уред.

10 неща, които трябва да знаем за остъкляването на тераса
Италиански матраци Magniflex – защо са предпочитани?