Полезни съвети за зимна козметика

зимен грим

Знаете ли нещо за това кога и как да ползвате зимна козметика? Подготвили сме за вас полезни съвети, които да са в плюс, дори ако работите в салон за красота. Ето и тях:

Зимна козметика, какво да изберем

През зимата деликатната кожа на лицето не е лесна за поддръжка. Резките промени в температурата и „изгарянето“ от студен въздух са истински тест на изпитание. В резултат кожата се нуждае от помощ. Затова е важно да изберете правилната козметика. Може да разберете как да направите това по-долу.

Какво се случва с кожата ни през зимата?

Първо, тя бързо губи влага, в резултат на мразовития въздух. Второ, поради ниските температури скоростта за регенериране на епидермални клетки се забавя, „поради което“ кожата става суха и груба. Също така, в студеното време, активността на мастните жлези намалява, в резултат, на което защитният хидролипиден филм става по-тънък, а кожата губи еластичност, става по-податлива.

Спокойно! Има изход!

Зимата кожата се нуждае от хидратация повече от всякога. Като дневна грижа е подходящ овлажнител с гъста консистенция. Течните емулсии и гелове са за пролетта и лятото. Нанесете дневния крем 20 минути, преди да напуснете дома си. По-добре е при суха кожа да се използват мастни кремове, които включват витамини А и Е, както и хиалуронова киселина. Може, дори да използвате средствата, отбелязани за „нощни“. Момичетата с комбинирана или нормална кожа трябва да си набавят интензивна програма. Те трябва да ползват овлажняващи маски в дебел пласт и два пъти седмично.

Вижте също: Няколко трика за полагането на перфектния грим

Зимните кремове трябва да съдържат масло от шеа, какао, протеинови пептиди. Почистващите препарати трябва да са по-меки през зимата – почистващо мляко и тоник без алкохол са идеални. Сапун е по-добре да не използва.

Ако планирате пътуване до планината (или в много силни студове), трябва да си набавите специални защитни кремове. Такива се прилагат, върху лицето, вместо обичайните дневни. Ако страдате от пигментация, тогава в козметичната чанта, винаги трябва да присъства слънцезащитен крем. Такъв се нанася, върху лицето, вместо обичайния дневен.

Изисква се грим!

През зимата гримът е необходим не само, заради красотата, но и като защита. За да направите това, трябва да изберете правилния грим.

Например, зимната основа трябва да е мазна. По-добре е да купите продукт на база силикон или восък. Добавете и червило. През зимата е по-добре да откажете хидратиращо червило. Добър избор е питателното, мазно червило, което ще осигури допълнителна грижа за фината кожа на устните.