Ползи от антицелулитния масаж

антицелулитен масаж

На всички е ясно, че целулита е много неприятен проблем, при много жени се получава, а след това трудно се премахва. Активният начин на живот и редовното спортуване е най-добрият начин за предпазване, както и за премахване на вече образувалия се целулит. Но не всички имат възможност да спортуват или пък желание за това. А дори и спорта, при сериозен проблем антицелулитния масаж ще ускори процеса на топене на мазнините и възстановяването на хубавия вид на кожата. Освен това този вид масаж е приятен, полезен и помага за хубавия вид на кожата на бедрата и седалището. Антицелулитният масаж е полезен и когато работата е свързана с прекарване на дълго време в офиса на стол и дори и да се движим достатъчно, понякога е добре да се загреят тъканите в дълбочина с масаж, особено през зимните месеци.

Антицелулитният масаж е много търсена и популярна масажна процедура в днешно време от дамите. Това е напълно разбираемо, защото масажът на засегнатите от целулит зони има доказан положителен ефект. Масажът не е просто глезотия или пък проява на суетност. Лечебните свойства са доказани от много години, затова е по-скоро необходимост, а не просто мода. Дори и за антицелулитния масаж се отнася това, защото на пръв поглед наименованието на вида масаж звучи като нещо само за външния вид. Но това не е така. Антицелулитният масаж въздейства върху третия слой на кожата, където се натрупват мазнини и след това много трудно се разграждат. За да се стимулира процесът на разграждане на мазнините, трябва да се подобри кръвообращението и насищането с кислород в засегнатите участъци. Точно затова помага антицелулитният масаж, като загрява добре проблемните зони. Масажът дава много добри и бързи резултати в комбинация с упражнения и активен начин на живот.

За наше щастие, в много масажни центрове предлагат извършване на антицелулитен масаж, като в същото време цените не са високи. Не е никак трудно да намерим квалифициран масажист близо до нас.