Правилно подбраните мъжки парфюми ще подчертаят вашата индивидуалност

избор на мъжки парфюм

Изборът на парфюм, разкрива много за вашия характер и предимствата на личността ви. Да определите кой аромат ви подхожда най-пълноценно не винаги е лесна задача. Понякога трябва да тествате и да поносите много и различни мъжки парфюми, преди да откриете “вашия”. 

Защо едни и същи мъжки парфюми ухаят различно на всеки

Всеки човек е уникален и кожата му реагира по различен начин на ароматните съединения на парфюмите. Освен това всеки притежава свой специфичен аромат, който се свързва с уханието на парфюма. Това е причината едни и същи мъжки парфюми да ухаят различно в зависимост от това кой ги носи, различна е и дълготрайността им, съобразно специфичното pH на кожата на всеки. Затова е добре всеки път, когато избирате парфюм, да го тествате задължително върху кожата си. Изпробвате не повече от 2-3 мъжки парфюми при едно посещение в магазина, за да не се объркат съвсем обонятелните ви рецептори. 

Определете кои ароматни нотки харесвате в любимите си мъжки парфюми

Това ще ви помогне, когато искате да изпробвате ново ухание – поне ще имате отправна точка към кое уханно семейство да се насочите, когато избирате – флорални, цитрусови, ориенталски, дървесни, шипрови, фужерни или кожени. Когато тествате мъжки парфюми, които не познавате, дайте време на уханието да се разгърне, а не се прехласвайте единствено по връхните му нотки, които създават първоначалното впечатление за всеки аромат, но са най-нетрайни. След тях се разкриват сърдечните нотки, а базовият акорд придава завършеност на всяка уханна композиция. Запознайте се пълноценно с ароматната пирамида на всички мъжки парфюми, между които се колебаете, когато искате да откриете ново ухание за вас. 

Силата и дълготрайността на всички мъжки парфюми зависи от тяхната наситеност

Различават се няколко типа аромати, в зависимост от концентрацията на етерични масла в тях. Тези с най-висока концентрация са и най-дълготрайни, но и цената им е по-висока. От 15% до 40% етерични масла съдържат парфюмите. Те се отличават със забележителна издръжливост на уханията и се препоръчват за хора с чувствителна кожа, поради по-ниското съдържание на алкохол в уханната комбинация. С по-ниска концентрация на етерични масла са парфюмните води, тоалетните води и одеколоните. При тях е нужно по-често освежаване на аромата, за да се радвате на приятно ухание през целия ден. 

Бъдете експериментатори и дайте шанс на различни мъжки парфюми да ви очароват

Насладете се на тръпката да изпробвате нови мъжки парфюми в началото на всеки сезон. Тялото ни се нуждае от различен тип аромати съобразно температурите навън. Както сменяме гардероба си през всеки сезон, така трябва да подхождаме и към парфюмите, които носим. Изберете си мъжки парфюми, които ще носите със самочувствие и удоволствие и не спирайте да провокирате обонянието си с нови уханни предизвикателства.