Причини, поради които ви липсва бившия, въпреки че сте в щастлива връзка с друг

връзка с бившия

Ако бившият ви липсва, макар че сте ангажирани с друг, това всъщност е добре. Важното е да не позволите на сантименталните си чувства да повлияят на новата ви връзка. Напомняйте си, че всеки бивш е бивш с причина и част от миналото.

Ето и няколко причини, поради които ви липсва бившия, въпреки че сте щастливо обвързани с друг:

1. Липсва ви комфорта на познатото

С бившия ви партньор всичко беше удобно и така добре познато, което ви носеше чувство на сигурност? Знаехте какво иска той, а той предугаждаше какво искате вие? С новия мъж до вас всичко е ново и малко неудобно, защото още не сте свикнали един с друг. И е нормално това понякога да ви плаши. В моменти на слабост се случва да се върнете назад и да решите, че бившият ви липса. Хубаво е обаче да осъзнаете, че не ви липсва той, а чувството на сигурност с него.

2. Забравили сте лошите спомени

Когато мине достатъчно време, забравяме лошите моменти от връзките си и помним само хубавите. И когато започнат недоразуменията с новия ви партньор, вероятно се изкушавате да го сравнявате с бившия и то не в негов интерес, разбира се. Това е игра на мозъка и в повечето случаи няма връзка с реалността. Този начин да търсим утеха в миналото може сериозно да навреди на настоящата ни връзка.

Ако се замислите по-задълбочено, ще си спомните всички конфликти с бившия и всички причини, поради които вече не сте заедно. И може би ще си дадете сметка, че лошите все пак са надделели, за да се разделите.

3. Липсва ви човека, който сте били

Друга причина, поради която може да ви липсва някой бивш, въпреки че сте щастлива връзка с друг, е споменът за човекът, който сте били. Вие може дори да не сте обичали бившата ви половинка, но тогава да сте се чувствали по-спокойни, по-уверени и добри. А сега поради някаква причина да сте тревожни, неуверени и потиснати. И това не е задължително да е свързано с партньора ви.

Вижте също: Поуките извлечени от провалени връзки

Просто, когато нещата не ни се получават, сме склонни да търсим вината извън себе си. И е най-лесно да я прехвърлим на човека до нас. Осъзнаем ли това, ще успеем да изградим пълноценна връзка с новия си партньор.

4. Започнали сте твърде рано нова връзка след раздялата

Когато не си оставим достатъчно време да осмислим случилото се, да се отърсим от преживяванията си с бившия и да добием представа от какво в крайна сметка се нуждаем, започваме нова връзка объркани, хаотични и несигурни. Нормално е да се лутаме между чувствата си към единия и другия. И ако бившият ни е пасвал идеално, е нормално да решим, че ни липсва. Всяко сравнение между него и настоящия обаче ни отдалечава от възможността да бъдем наистина щастливи с новия човек до нас.

Така че ако все още усещате, че бившият ви липсва, помислете за възможните причини за това, които нямат нищо общо с любовта. Ключът е да не се поддавате на тези емоции и да разрушите новата си връзка.