Съвети при поддръжката на интериорните врати в дома

интериорна врата

Подобно на останалите мебели и прозорците в дома, вратите също се нуждаят от периодична поддръжка, за да удължим срока им на експлоатация.

Ключово за правилната поддръжка е да вземем под внимание материала, от който са направени и типа конструкция. Дървените врати, например, са подходяща среда за появата на плесени затова е важно да използваме подходящи препарати и да избягваме почистването с мокра кърпа.

Почистващите препарати с абразив са противопоказни за всички видове врати.

интериорни вратиВажно е да споменем, че когато говорим за правилна поддръжка на вратите у дома, в това число влиза не само почистването, но и смазването на обкова, пантите и дръжките.

Съветваме ви да не пестите от избора на висококачествени интериорни врати, а да погледнете като на дълготрайна инвестиция. Освен че са изработени от по-здрави материали, те са и по-лесни за поддръжка и почистване.

Препоръчваме стилните интериорни врати „Porta doors”, които са част от богатия асортимент на Rhino Systems.

Съвети за почистване на различните видове врати

Ето и няколко ценни практически съвета как правилно да почиствате интериорните си врати.

  1. Стъклените врати се почистват най-лесно с качествен препарат за стъкло, чиста кърпа и хартия от стар вестник.
  2. В случай, че имате плъзгаща врата у дома, уверете се че почиствате не само крилото, но и плъзгащият механизъм от задържащия се прах и остатъци от смазочен материал.
  3. Смазването на механизма и пантите на входните врати от метал трябва да се прави регулярно, за да не възникне проблем при експлоатацията.
  4. Боядисаните врати се почистват най-лесно отгоре-надолу с хладка сапунена вода и мека влажна кърпа. Не забравяйте да проникнете с кърпата и във вдлъбнатините.
  5. В случай, че имате лакирани дървени интериорни врати, задължително използвайте висококачествен полиращ спрей.
  6. След като се уверите, че интериорната врата е добре почистена, задължително подсушете дървените участъци със суха мека кърпа, за да избегнете появата на досадни петна по повърхността на вратата.

Надяваме се, че сме били полезни!