10 невероятни лекарства при менструална болка

цикъл лечение

Менструалният период е съвсем естествен, но и много болезнен за повечето жени. Това се изразява, както физически, така и емоционално. И най-лошото е, че знаеш точно кога ще се случи, но няма какво да направиш.

Може, пък и да има начин?

Лекарствата за болка със сигурност облекчават някои от симптомите, но определено не са изход за всеки път.

Те невинаги са полезни за здравето. Нека ви запознаем с 10 невероятни природни средства. Те ще помогнат за облекчаване на болката по време на менструация.

Физически упражнения

Когато спортувате тялото ви изпомпва повече кръв. Това означава, че отделяме повече ендорфини. Повече ендорфини, означава по-малко крампи. Това е подобно на ефекта на домино. В резултат на което се чувствате много по-комфортно, отколкото преди тренировка. Само една кратка разходка може да е достатъчна, за да облекчи болката и да ви накара да се почувствате много по-добре.

Хранете се правилно

Увеличете приема на зеленчуци и намалете количеството нездравословни мазнини по време на менструалния период. По-малко мазнини в тялото, означават по-малко възпаление, а това означава по-малко болка.

Прилагайте топлина

Причината да страдате толкова много в момента е, че мускулите в матката се свиват. Когато мускулите се свиват, предизвикват много болка. Използването на топлина е друго невероятно естествено средство за болка по време на менструация.

Пийте вода и отбягвайте кофеина

Кофеинът може да накара мускулите да се свиват повече. Междувременно водата е най-естественото вещество на планетата и може да отпусне напрегнатите мускули.

Рибено масло и/или Витамин В1

Рибеното масло или витамин В1 трябва да са основните точки на вашата диета по време на менструалния период. Според проучване на Global Journal of Health Science, момичетата, които са консумирали повече масло рибено и витамини В1 в периода са изпитали огромно облекчение от болката.

Чай от лайка

Чаят е друго естествено лекарство за болка. На пазара днес е налично огромно разнообразие от чайове, с коитода подсилим организма си. Например, джинджифиловият чай може да облекчи храносмилането, докато зеленият чай допринася за тонус и енергия.

Колегите от ladybook.bg споделиха, че чаят от лайка е истинско спасение, ако искате да избегнете менструалните болки.

Хапвайте повече зеленина

Когато предстои менструалният период, в тялото се отделят повече простагландини, което утежнява възпалението. Междувременно зелените противовъзпалителни свойства, инхибират производството на простагландини и следователно намаляват болката.

Витамин D

Важно е да намерите начини да включите повече витамин D в диетата си. Така ще помогнете за контрол над болезнените менструални спазми. Може да намерите витамин D в яйчни жълтъци, черен дроб, сирене, скумрия, риба тон и сьомга.

Акупунктура

Проучване в Южна Корея показало, че 944 жени лекувани с акупунктура, преживяват менструалните спазми със значително подобрение.

Наспивайте се повече

Когато лягаме с болка, често се събуждаме без нея. Това се дължи на прекрасните сили на нашето тяло за оздравяване и възстановяване. Спете и почивайте повече!