5 пролетни тенденции за слънчевите очила

слънчеви очила

Извънгабаритните слънчеви очила се завръщат наред с извънгабаритните сака, ризи и панталони. Очевидно 2021 година ще премине под влиянието на големите размери във всяко едно отношение.

Слънчевите очила са не просто моден аксесоар, а необходимост. Няма нищо по-хубаво от удобни и качествени очила, когато сме навън под парещото слънце.

Ако все още не сте избрали своя нов модел, вижте тези 5 тенденции за актуалните слънчеви очила:

1. Огромните слънчеви очила от 70-те се завръщат

очила кръгли рамки

През 60-те и 70-те години стилните жени не напускаха домовете си без извънгабаритните си слънчеви очила, закриващи голяма част от лицата им. Ето че дизайнерите решиха да дадат живот на тази носталгична тенденция и да потърсят вдъхновение в цветните правоъгълни, кръгли или ъгловати рамки и авиаторския стил.

Познатите ни огромни слънчеви очила от филмови звезди като Елизабет Тейлър, София Лорен и Брижит Бардо, са на гребена на модната вълна през 2021 г. Този ретро стил бързо се превърна в любим на популярните светски личности.

Винтидж моделите се забелязаха и в ревютата на Gucci. Други големи имена в модния бранш, който се присъединиха към този стил са Lanvin, Chloe и Ferragamo.

2. Удължени рамки тип котешко око

очила

Друга интересна тенденция тази пролет е удълженият дизайн. Той е чудесна алтернатива на извънгабаритните модели, които покриват почти цялото лице. Ако не сте им фен, помислете издължените рамки, които изглеждат по-елегантно, нежно и не заемат много място в чантата.

Koche, Miu Miu, Hugo Boss, Burberry и Lanvin вече предложиха удивителни модели с кристали, дебели пластмасови рамки, ярки контрастни комбинации.

3. Цветни рамки

Има нещо в топлите месеци, които ни кара да искаме повече цвят дори да сме привърженици на класическите модели слънчеви очила. Цветните рамки са чудесен начин да излезем от апатията и да си създадем повече настроение.

Първо Versace ни сюрпризираха със своите неонови рамки, цветни стъкла и размери XXL. Тази драматична тенденция бе „прегърната“ и от други големи марки. Ако искате ярки цветове, но в по-меки и нежни комбинации, слънчевите очила на Salvatore Ferragamo със заглушени зелени, жълти или сини рамки ще ви харесат. Miu Miu лансира своите правоъгълни младежки модели с ярки оранжеви и сини рамки, които изглеждат фантастично.

4. Бели рамки

очила бели рамки

Белите рамки са запомнящи се и емблематични. Вероятно веднага ги свързвате с Кърт Кобейн и Одри Хепбърн? Този сезон те са с драматични и големи заоблени форми, ярко констрастиращи с тъмни стъкла. В Etro видяхме по-омекотени модели с кехлибарени стъкла и големи заоблени форми. За разлика от тях Genny предложиха доста дръзки модели с издължени котешки рамки, а Miu Miu заложи на правоъгълния дизайн.

5. Геометрични форми

Ако искате слънчеви очила, които да отключат дивата ви страна и да провокирате дори самите себе си, изберете модел със смели геометрични рамки. Тази тенденция е в пълен разрез с традицията и предлага напълно нови форми. Най-впечатляващи са моделите на Valentino с уникален космически дизайн. В Lanvin геометрията е омекотена с невероятна елегантност за постигане на петоъгълен ефект. Ако това не ви е достатъчно, помислете за шестъгълните форми на Armani с прекрасни украсени рамки.