7 начина да се мотивирате да спортувате ежедневно

мотивация за тренировка

Ако искате да сте доволни от себе си, здравето и външния вид, упражненията трябва да са важна част от ежедневието ви.
Те имат много предимства.
На първо място, това се свързва с увеличаване продължителността на живота, добро здраве, намаляване риска от заболявания, както и заряд от енергия.

Спортът насърчава загуба на тегло, подобрява тялото и дава високо самочувствие. Има много убедителни причини да започнете да спортувате. Не всеки, обаче има мотивация за това. Нека се опитаме да направим усилие!

Ето начини за мотивация, които да ви помогнат в това.

1. Проучете темата

Ако не може да се съберете, за да започнете, просто прочетете за спорта. Например, разберете, какви ползи ще ви донесе физическото упражнение. Има хиляди тренировки от различни видове. Изберете този, който ви е най-подходящ и който смятате, че ще донесе добри резултати. Колкото повече знаете за тези упражнения, техните плюсове, толкова по-бързо ще искате да започнете да ги правите! Запомнете: преди да потърсите начини за мотивация и тренировки, трябва да направите същите тези тренировки.

2. Купете всичко необходимо за обучение

След като разберете кои упражнения са най-подходящи за вас, следващата стъпка е подготовката. Вземете спортно облекло, фитнес ластици за разтягане, въже за скачане, гири, постелка за упражнения. Така ще сте много по-мотивирани за по-нататъшни действия. Също така за самоконтрол може да купите кантар.

3. Планирайте различни упражнения

Първо, мозъкът се интересува от визуализация. И когато започнете бавно да се занимавате с тренировки, тренировката ще допринесе за производството на ендорфини. Тези хормони дават голяма мотивация за продължаване на занятията. Включете упражнения, които наистина харесвате в тренировките си.

4. Яжте правилно

Методите за мотивация, често се основават на работата с мислите, но не трябва да забравяте да се грижите за тялото. Ако искате да се почувствате мотивирани да тренирате, започнете с правилното хранене. Трудно е да поддържате мотивация за спорт, ако нямате енергия. Не правете грешка, като се ограничавате в храната. По-скоро ограничете количеството на захар и сладкиши, в противен случай усещането за умора не може да бъде избегнато. Не забравяйте да консумирате много протеини, плодове и зеленчуци.

5. Пийте много вода

В допълнение към храната, имате нужда от вода. И това е предпоставка. Необходима е, за да поддържате формата си, особено когато тялото започне да се поти. Водата трябва да се пие, както преди, така и по време, и след тренировка.

6. Подгответе мотивиращи фрази и цитати за себе си.

Много начини за мотивация се основават на вярата в нас самите. Ето няколко примера за цитатите, които да ви помогнат:

„Не бива да ви спират трудности. Ако попаднете на стена, не се отказвайте. По-добре помислете как да се качите или да заобиколите.“

„Ежедневният малък напредък носи страхотни резултати.“

„Или вие управлявате деня, или денят ви управлява.“

7. Чувствайте се отговорни

След като сте се записали в класове или сте купили членство във фитнес залата, намерете човек, който има подобни спортни цели, или организирайте състезание с приятели. Проследявайте резултатите от тренировката си, за да видите напредъка си. Всички тези стъпки, ще създадат определена форма на отговорност за вас и ще ви дадат необходимата мотивация.