Какво трябва да имате предвид, когато купувате часовник за подарък?

подарък часовник

Стилен и удобен марков часовник е един от универсалните подаръци, който има силата да зарадва всеки – мъже и жени, възрастни и тийнейджъри. Разбира се, за да впечатлите наистина човека, когото искате да изненадате с този подарък, то трябва да се постараете да подберете подходящия модел.

Часовникарската индустрия предлага невъобразимо много видове и модели часовници, което често прави избора по-труден. Не бързайте да се отказвате обаче! С помощта на съветите, които ще ви издадем в тази статия, ще откриете как лесно да изберете най-подходящия часовник и да зарадвате човек, на когото държите. Ето какво трябва да имате предвид, когато избирате купувате часовник за подарък:

Определете си бюджет

Преди да започнете да разглеждате онлайн или в магазините, съветваме ви първо да определите бюджет, който сте склонни да похарчите. Производителите предлагат както достъпни, така и часовници с цена значително по-висока. Тя зависи от много критерии, но най-вече от функционалностите и марката на модела, който сте избрали.

Вашият бюджет ще ви послужи за ориентир към каква ценова категория да се насочите, като по този начин ще стесните кръга на възможностите, което ще направи вземането на решение по-лесно. Вашата цел е да откриете най-доброто възможно съотношение между сумата, която може да отделите и качеството, което ще получите в замяна.

Обърнете внимание на механизма

Механизмът, т.е. начинът, по който се задвижва часовника, е една от най-важните характеристики, които трябва да имате предвид. По този критерий часовниците се разделят най-общо в три групи – кварцови, механични и автоматични.

Кварцовите часовници използват батерии, които задвижват стрелките. Те се отличават с голяма точност и прецизност при отмерване на времето. Все пак трябва да имате предвид, че батериите трябва регулярно да се сменят.

Автоматичните часовници притежават специален механизъм, който се задвижва от движенията на ръката ви, когато го носите. Тези модели изискват постоянно носене, за да не изостават, или специален начин на съхранение, докато не са на ръката на собственика си.

Механични – те са най-малко разпространени, тъй като се изисква ръчно сверяване, а освен това, в сравнение с кварцовите часовници, те са по-малко точни.

Ежедневен часовник или часовник за специален повод?

Как и къде вашият скъп човек ще носи часовника е още едно важно нещо, за което трябва да помислите. Ако говорим за часовник, който ще се носи ежедневно, тогава е добре по-скоро да заложите на класическа визия, изчистен дизайн и удобство. В случай, че искате да подарите часовник, който да се използва за по-специални поводи, тогава визията е сред най-определящите критерии. Потърсете модел, който е елегантен, а също може да е с добавени камъни или друг вид украса. Накрая, ако човекът, на когото ще го подарите е спортна натура или пък харесва новите технологии, отличен избор за смарт часовниците, които освен че са модерни, предлагат разнообразни функции за хората с активен начин на живот.

Уверете се, че купувате оригинален часовник

Накрая, но не на последно място, уверете се, че купувате оригинален часовник. За съжаление не е рядка практика нелоялни търговци да продават имитации, представяйки ги за маркови часовници. Не се подвеждайте по нереално ниските цени, защото в повечето случаи именно те са кукичката, която подвежда потребителите да направят покупка.

Доверете се на коректни търговци, които гарантирано ще ви предложат оригинални модели с най-добро качество. Така няма да сте хвърлили парите си на вятъра и вашият любим човек ще бъде очарован от страхотния подарък, който сте избрали специално за него.