Грижа за лице и тяло – масажи и терапии

масажни терапии

Добре направеният масаж на лицето може да продължи до един час и регенериращият ефект ще бъде видим не само върху кожата и лицевите мускули: ефектът от масажа на лицето върху цялата централна нервна система е невероятен.

Има много практики, които предвиждат масаж на лице, но дори и най-модерните естетични протоколи се отнасят до маневри, дренажни и изпускателни точки от най-древните традиции.

Ползи от масажа на лицето

Точките, върху които се набляга по време на масажа на лицето, са особено важни, тъй като те действат върху различни структури: лимфната система, централната нервна система, мускулната система на лицето, епидермалните слоеве на лицето могат да донесат ползи на няколко нива, не само по отношение на обикновения естетически аспект, но и за много по-артикулирана функционалност. Разгледайте актуалните предложения тук: https://skeyndorinstitute.bg/masaji-i-terapii-tqlo/

На първо място, в масажа на лицето участват и други части на тялото като главата, тила, шията и раменете. При масажирането, каквато и техника да се прилага, е приятно и релаксиращо, а ползите от практиката са лесно разпознаваеми:

  • Намаляване на стреса: масажът на лицето и главата води обратно към „състояние на благодат“, свързано с моменти от детството, майчината връзка, към вече преживяно състояние на защита. Ако се замислим, трудно е някой да ни погали по главата или лицето, ако не в интимни и частни ситуации, а това са ръчни умения, които упражняват силна успокояваща, релаксираща сила и стимулират сферата на творчеството, на мечтаното пътуване, на сензорната чувствителност – се описва от специалисти.

  • Лимфна стимулация: масажът на лицето е в състояние да дренира лимфата към събирателните ганглии, като по този начин намалява отока над и под очите, стагнацията в параназалните синуси. Сами ще се убедите в това, доверявайки се на Skeyndor Institute Bulgaria – грижа за лице и тяло

  • Стимулира локалната микроциркулация на нивото на дермата и лицевите мускули, с ефект на реоксигениране на тъканите, улесняване на естествената осмоза, еластичност на мускулните влакна. Това позволява по-добро усвояване на активните съставки на използваните серуми и кремове, подсилва естествения цвят на тена, придава тонус на тъканите.

  • Яркост на кожата: с масажа кожата се пречиства от матовост и непрозрачност, придобивайки нова жизненост и стегнатост.

  • Забавяне на образуването на свободни радикали: масажът като цяло е средство за противодействие на клетъчното стареене. Той също така стимулира фибробластите и стимулира производството на еластин и колаген, за да направи кожата по-тонизирана и еластична.

Масажът на лицето придава по-отпочинал и младежки вид.

Някои техники за масаж на лицето

Има наистина много техники и протоколи, които показват как да продължите с релаксиращ, антистрес и регенериращ масаж на лицето, както и как да го възпроизведете сами, за да се поглезите с ефективен самомасаж.

От аюрведичните техники, през японските като масажа Ко Би До, което означава “Древен път на красотата”, или до по-западния лимфен дренаж, резултатът винаги е много осезаем, а пътят приятен.

  • Кобидо: известен също като самурайски масаж, той се заражда в Китай от хилядолетни традиции и след това е възприет в Япония от 1472 г. Състои се от лек натиск, акупресура, разтягане, месене: подобрява кръвообращението и лимфната циркулация, насища тъканите с кислород, стимулира производството на колаген и се прави върху лицето и шията.

Това е масаж, който въздейства върху дълбоките мускули, поради което освен благоприятния ефект върху кожата и нейната плътност, той освобождава контрахираните части от мускулно напрежение, облекчава всякакви мигрени и болки в челюстта. Поради тези свойства е особено подходящ за тези, които скърцат със зъби през нощта.

  • Лимфен дренаж на лицето от професионалисти: това е практика, която използва натиск с пръсти без помощта на мехлеми или кремове. Той се заражда около първите десетилетия на 1900 г., а протоколът за лимфен дренажен масаж е разработен от датския биолог Емил Водер.

Върховете на пръстите са инструментът, който трябва да предава движенията, строго от вътрешната страна на лицето към външната и от слепоочията до основата на ушите, в зависимост от посоката на лимфната верига. Техниката включва разтягане на лимфните линии с кръгови движения по посока на дренажа.

Ритъмът трябва да е бавен и постоянен, защото движението на лимфата е по-слабо от това на кръвта, налягането трябва да е леко, не дълбоко, тъй като лимфните съдове са изключително деликатни. Започва от долната част на лицето, под брадичката и постепенно преминава към горната част, докато завърши близо до челото. Това е терапия, която се прави в реномиран салон за красота.

Всеки заслужава да се поглези и затова ви препоръчваме да се доверите на компетентни масажисти за създаването на една по-благоприятна рутина за вашата кожа. Премахнете целулита, преборете бръчките или се отдайте на релакс още днес.