Как да изберете правилната кафемашина с капсули?

кафе машини

Милиони хора в различни краища на света се събуждат сутрин, като първото нещо, към което подават ръка е ароматна, вкусна, ободряваща, топла чаша кафе. Но приготовлението на тази любима за мнозина напитка не винаги се вписва в забързания начин на живот. Например турското кафе, направено на джезве или пък кафеварката отнемат прекалено много. А в допълнение на това в бързината може да загори, съдовете трябва да се почистят и измият след това, а понякога и котлона.

За сметка на това, кафемашината с капсули е перфектният вариант, който да реши горепосочените проблеми. Спестява време, а и кафето е вкусно и висококачествено. В тази статия ще ви разкажем повече за кафемашините с капсули, как и защо да направите този избор за своя дом.

Принцип на работа на кафемашината с капсули

Отличителна черта при този вид кафе машина са капсулите – консуматив, на който се основава и целият принцип на работа. Капсулите представляват малки контейнерчета, изпълнени с различни видове мляно кафе. Гамата от вкусове е доста голяма и можете да закупите капсули със специална формулировка като лате, мокачино, капучино, какао и много други. Разгледайте разнообразието от вкусове на кафе капсули от coffeespot.bg.

Херметически затворени, капсулите не позволяват да се наруши вкусът на кафето с времето. Трябва да знаете, че определени от тях са подходящи за марка кафе машина.

Предимства на кафемашината с капсули

Едно от най-големите предимства е времето, което отнема за направата на кафе. Обикновено е около 1-2 минути. Изключително лесни за работа, както и за почистване. Просто трябва да налеете вода в контейнера за вода и да добавите желаната капсула. А на всичкото отгоре и са лесни за почистване. Какво повече може да желаем?

Наситеният вкус на напитките наподобява поръчаното в кафенето, а дори не е необходимо да имате уменията на професионален бариста.

Цената на кафе машина, която ще достигне съответните вкусове и качество е много по-висока от тези на кафе машините с капсули. А ето и няколко от доказалите се на пазара кафе машини, които биха намерили място и във вашия дом.

Julius Meinl – кафе машина, на която да разчитате

Това е едно неповторимо попълнение към вашето домакинство. Компактните ѝ размери са идеални, дори и за по-малки кухни. Тази кафемашина ще превърне сутрините в очакван момент. Предлага се в черен цвят. Разполага с два регулируеми бутона за кафе – Espresso и Lungo.

Капацитетът на резервоара ѝ е 1.8 L, а капацитетът на капсулния колектор е 15 броя. Това я прави и чудесен избор за по-малък офис.

Кафе машината Julius Meinl Capitani е съвместима с капсули Lavazza Blue.

Nescafe Dolce Gusto Infinissima – компактен дизайн и функционалност

Дизайнът на капсулната кафе машина Nescafe Dolce Gusto Infinissima е вдъхновен от знака за безкрайност. Интересен е, нали? Кафе машината е компактна и черният ѝ цвят я прави подходяща за всяка кухнята. С Infissima системата за високо налягане до 15 бара кафето ви, вашето кафе ще бъде с богат вкус и невероятен каймак.

В случая може да избирате между топли и студени напитки, което ще освежи лятото ви.

Vergnano – традиция във всяка глътка

Кафе машините на италианския бранд изцяло отразяват неговата 130-годишна история. Техните кафемашини с капсули са изцяло разработени с идеята да се получи перфектното еспресо. То се получава изключително лесно! Просто поставяте капсулата, затваряте, натискате бутона. Voilà, в три лесни стъпки получавате сутрешна доза кафе.

Както гласи фразата „Денят се познава от сутринта!“, а какъв по-добър начин да стартирате от ароматна, вкусна чаша кафе с богат каймак?