Как да обличаме новороденото през лятото

новородено бебе

Новородените не притежават способността да регулират сами температурата на тялото си. Те не се потят, което е предпоставка за лесно прегряване през летните месеци, напомнят от Baby.bg. Ако очаквате бебе през юни, юли или август, то със сигурност се питате и какво трябва да включва неговото облекло. Изберете дрехи според температурата навън, за да сте сигурни, че пеленачето ще се чувства максимално комфортно в количката, у дома и в колата.

Какво облекло да изберем за лятно бебе, споделят от Baby.bg

Лятото се определя като най-благоприятното време за появата на бебе, споделят от онлайн магазин Baby.bg. Тогава възможностите за разходки на открито са многобройни, което повишава удоволствието от отглеждането на пеленачето. Част от подготовката за неговото посрещане е и покупката на подходящи дрешки, които за този сезон е добре да включват елементи като бодита с къс и с дълъг ръкав, ританки от тънък памук, ромпъри, роклички (за момиченцата) и камизолки тип “прегърни ме”.

Полезни насоки при покупка на лятно облекло за новородено

Baby

Основната идея е да обличаме бебето с облекла, изработени от леки и дишащи материи, разказват от Baby.bg. Правилото е да се водим от собственото си усещане за топлина – ако на нас ни е горещо с дълъг панталон, то е почти сигурно, че и новороденото няма да се чувства комфортно с подобен вид тоалет. Ето и някои полезни съвета за това как да процедираме при селекцията на бебешки облекла за горещите месеци от годината:

  • не обувайте чорапки, ако е много топло – носенето им може да доведе до прегряване на стъпалата, а респективно и до затопляне тялото на бебето;
  • бодитата с дълъг ръкав и ританките са препоръчителни – дори и навън да е жега този вид облекла са сред основните, които родителите избират за новороденото. Задължително е да са изработени от тънки материи, които позволяват свободната циркулация на въздуха, споделят от Baby.bg. С тях кожата на бебето ще бъде защитена от вредните слънчеви лъчи, като са подходящи още и за вечерни разходки;
  • носете допълнителни дрехи в чантата – така ще можете да реагирате на температурните промени и ще поддържате комфортното усещане за бебето, съветват от Baby.bg. Завиването му с пеленка по време на престоя ви в магазина с работещ климатик е също удачен вариант, за да предпазите новороденото от настиване, докато пазарувате.

Всеки родител трябва да се научи да преценява кога е нужно да добави или премахне някоя детска дреха, напомнят от Baby.bg. Раздразнението, зачервяванията по кожата и бързото дишане са ясни индикации, че е време да съблечете новороденото и да му осигурите прохлада. Ако ръчичките и нослето са му студени, то в този случай е добре да го завиете или да добавите допълнително облекло.