Защо да предпочетем параван в банята, вместо завеса за душ?

параван за баня
Image: 123RF

Банята – нашето малко убежище от ежедневието, където започваме и завършваме всеки ден. Въпросът за избора между параван и завеса за душ може да се сведе до нивото на „Чай или кафе?“, но истината е, че изборът на параван може да има множество предимства, особено ако имате предвид интериорния дизайн.

1. Елегантен и модерен дизайн.
Параваните често придават по-съвременен и изчистен вид на вашата баня. Те могат да бъдат изработени от различни материали, като стъкло или пластмаса, и да се комбинират лесно с другите елементи в банята. Например, стъклен параван с черни рамки би добавил лускозен вид към интериора.

2. По-лесни за почистване.
Имайте предвид, че завесите се нуждаят от редовно миене и могат да задържат влага (която може да доведе до образуването на мухъл), параваните са изключително лесни за почистване. Едно бързо избърсване с препарат и те ще блеснат като нови.

3. Подобрена функционалност.
Параваните предлагат по-добра защита срещу пръски вода. Това о една страна гарантира, че пода в банята ще остане сух, което намалява риска от падане поради хлъгзане.

4. Дълготрайност.
В сравнение с завесите за душ, които с времето могат да избледнеят, да се износят или дори да се накъсат, параваните имат по-дълъг живот. Инвестицията в качествен параван често се отплаща в дългосрочен план.

5. Акцент в интериора.
Когато става дума за интериорен дизайн, параванът със сигурност служи като интересен акцент или дори като основен елемент в банята. Има голямо разнообразие от модели, интерорни решения и практични варианти на пазара, които могат да допълнат и обогатят пространството. Винаги може да разчитате на презицно изпълнение на параван за баня по поръчка.

завеси в банята
Не изглежда добре, нали?

Сравнението между параван и завеса
Пределно разбираемо е, че единствената причина, поради която си заслужава да поставим завеса е липсата на бюджет. При всички останали случаи –  параванът за душ предлага комбинация от функционалност, стил и дълготрайност. Той може да бъде липсващото парче пъзел в картината на банята ви, придавайки й завършен вид и съвременно усещане. Разбира се, всичко зависи и от целите ви и дали ще изберете параван или завеса, то крайната задача на тези елементи е да прикрият пространството под душа и да не позволят на водата да пръска във всички посоки.