Няколко полезни съвета за вашият дом

съвети за дома

Жената винаги има своите малки хитринки, които да я спасяват в ежедневни ситуации.

Ще ви споделим няколко полезни съвета, как може да обърнете нещата в своя полза.

Не ви ли е писнало от кръгчетата от чаши по масата? Ако да, то има много лесен начин за тяхното премахване. Всичко което ви трябва е памучна кърпа, напоена малко с растително масло.

Имате обувки от набук или велур и са се зацапали толкова, че не можете да премахнете мръсотията? Нямате и налична специална гъбичка или спрей? Опитайте с гумичка за молив. Не трябва да натискате прекалено силно, а просто леко да оберете мръсотията.

А какво да каже жената за малките топчета по дрехите? Ако нямате специални четчици, може да използвате и обикновена самобръсначка или голямо парче тиксо (вторият метод не е толкова ефикасен колкото първият). Не трябва да натискате много с ножчето и ще почистите дрехите за минута.

Жената има няколко кожени чанти с избелели цветове?

Дори на този проблем има решение – памучен тампон напоен с лимонов сок. Ще видите резултата на момента, но не прекалявайте! Същата схема важи дори за кожени якета.

Искате да запазите цветовете на дрехите си? Вече сте пробвали какво ли не? Тогава може би е време да опитате с малко оцет 10 минути преди изплакване. Не прекалявайте с количеството, защото жената не обича дрехите и да миришат на оцет.

Един сапун може да отвори отново старите ципове. Натъркайте добре и няма да имате проблеми. Не забравяйте да почистите остатъците след това.

Жената има поне един чифт спортни обувки. Ако вашите са с повече странична материя в основата (бордюр) знаете колко лесно се цапа. Лесен начин да го почистите, е като използвате паста за зъби и четка. Натъркайте и изплакнете и ще видите резултата.

Жената може да има още толкова много съвети, че едва ли е възможно да се опишат всички тук.