Winter fashion – как да изглеждаме добре през зимата

зимна мода

Зимата със сигурност е труден сезон, когато става въпрос за всекидневни облекла. Изисква много повече умисъл, поне два ката дрехи и специално внимание към аксесоарите, тъй като има възможност да се използват много по-смело. Времето е студено и, освен на външния си вид, трябва да обърнем внимание колко плътно сме облечени, за да не прекараме празничния сезон затворени вкъщи с куп лекарства. Запознайте се с някои от главните компоненти, наречени още essentials, защото носят есенцията на цялостната ни визия и са задължителни за зимния гардероб.

Нека да започнем отдолу нагоре. Освен боти и ботуши, които са основни за студените месеци, в момента има достатъчно варианти и за по-леки обувки. Актуалните дебели и груби подметки правят по-голямата част от маратонките подходящи за зимните дни, стига да няма сняг. Отиват си с палтa, пухени якета, тренчкоти и могат да бъдат съчетани както в ежедневно облекло, така и в официални комбинации. Един подобен чифт маратонки би улеснил изобщо целия избор на аутфит за деня.

Няма как да не споменем и oversize пуловерите. Дори е по-добре да разполагате с повече от един. Комбиниран с къси панталонки или пола и велурени ботуши с дължина малко над коляното, пуловерът се превръща в перфектно облекло за почти всеки повод – от работното място до бар в петък вечер. Съчетанието с велурен/кожен клин или дънки е класика. Най-добрият вариант, когато не знаеш какво да облечеш, или пък когато след офиса директно отиваш на среща с приятелки!

Camel coat е част от тези зимни fashion essentials, които не можеш да подминеш току така. Този цвят палто може да стане част от визия с по-топли цветове, но не е проблем, ако бъде комбинирано и с дрехи, които са в сивата гама. Мъжка кройка, вталено, с колан през кръста, с яка или без, дълго или късо – няма никакво значение. Със сигурност е must-have.

И завършваме с шапките. Няма как да се спрем само на един модел, тъй като в момента има прекалено много добри модели – fedora, beanie, капела с голяма/малка периферия, барета, baker boy. Понякога просто една шапка може да направи цяла визия в пъти по-специална и да вдигне самочувствието ни до небето. Затова не ги оставяйте настрана само за онези дни, в които косата не изглежда толкова добре, колкото би ни се искало.

Ако все още има някой от тези winter essentials, който липсва в твоя гардероб, може да се разровиш в онлайн магазините на известните модни сайтове. Със сигурност ще изскочи нещо по твой вкус. И нещо полезно – студенти и младежи ползват специални преференции в някои известни онлайн магазини, като Fashion days с промо кодове. Това не е за пренебрегване!
Все пак са празници, а подаръците, които си правим сами, са най-сладки.