20 неща, които не трябва да правите във връзката си при никакви обстоятелства

връзки

Любовта сама по себе си не е достатъчна, за да поддържаме добри взаимоотношения с половинката. Ако позволяваме на его-то и рутината да диктуват поведението ни, много скоро ще нанесем сериозни вреди на връзката си.

Колкото и да сме влюбени, често допускаме грешки в отношенията си с партньора. Понякога дори не се замисляме какво причиняваме на другия с поведението, капризите и недоволството си. А всъщност не е толкова сложно да се разбираме, ако винаги се поставяме на негово място.

20 неща, които не трябва да правите във връзката си:

1. Обсебване на партньора, изпадане в зависимост от него, опит за контрол. Това токсично поведение води до сериозни проблеми във връзката.

2. Ревност без повод. Ревността без причина е сигурен начин да отблъснете и най-влюбения човек. И резултатът никога не закъснява.

3. Критикуване, осъждане, обвинения. Постоянните критики карат другия да се чувства неуверен, потиснат и неоценен.

4.Системни лъжи. Всички използваме лъжата в ежедневието, за да избегнем конфликтни ситуации и да не нараним другите. Лъжите за важните неща обаче разрушават доверието.

5. Пренебрегване на нуждите на другия и липса на загриженост. Грижите са важна част от връзката, с които показваме, че искаме партньора ни да се чувства добре.

6. Пренебрежително отношение, отказ за комуникация, незаинтересованост към проблемите на партньора.

7. Опитвате се да промените човека до вас. Така, както искаме да ни приемат с всичките ни недостатъци, така и ние трябва да приемем другия такъв, какъвто е.

8. Приемате половинката си за даденост, не оценявате жестовете и подкрепата, които получавате.

9. Дълго анализиране на всеки скандал. Научете се по-бързо да забравяте недоразуменията и да прощавате по-лесно.

10. Премълчаване на чувствата и емоциите, тревогите и личните проблеми. Човекът до вас разчита да бъдете искрени и да споделяте какво ви тревожи, защото само така може да ви помогне.

11. Обиди на тема външен вид. Този род обиди се помнят цял живот. Всеки човек малко или много е докачлив на тема външен вид, затова не е разумно да правим неприятни коментари.

12. Внушаване на другия, че е неспособен. Дори да смятаме, че той ще се провали, винаги трябва да го подкрепяме. Можем деликатно да споделим страховете си, но не и да му внушаваме, че не е достатъчно добър.

13. Искане на нереални неща. Високите очаквания са провалили много връзки. Когато се събираме с някого, трябва да бъдем реалисти и да не искаме невъзможното.

14. Отказ за физическа близост. Непрекъснатото отблъскване е сигурен начин да мотивирате партньора си да потърси утеха навън.

15. Разгласяване на семейните проблеми пред други хора. Не споделяйте твърде лични неща с вашите приятели или близки, които касаят партньора ви. Вие ще ги забравите, но те не.

16. Пасивна агресия. Пасивно-агресивното поведение е разрушително за всяка връзка.

17. Безотговорност. Отказът ви да поемете отговорност за действията си пред човека до вас, му показва единствено, че не сте готови за сериозна връзка.

18. Прахосване на общите пари. Ако живеете заедно и имате общ бюджет, е хубаво да се съветвате за основните покупки.

19. Неуважително отношение. Взаимното уважение е изключително важно за една връзка. Липсата му нанася сериозни щети в дългосрочен план.

20. Критикуване на близките и приятелите на партньора. Може да не ги харесвате, но е препоръчително да запазите мнението си за себе си. Особено важно е да се въздържате от обиди за неговото семейство.

Не допускайте тези грешки и ще се радвате на добри отношения с половинката си. Любовта може да бъде лесна, ако я поставим над его-то и страховете си.