Десет причини, поради които една жена мълчи

кога жената мълчи

Мълчанието на една жена може да бъде по-красноречиво от думите й. А ако тя замълчи внезапно, означава, че нещо дълбоко я е наранило.

Мълчанието може да бъде нож с две остриета. Има жени, които си тръгват изненадващо, но те дълго време са показвали, че в нещо в тях е счупено. Ето защо за мъжа би било полезно да знае какви са причините, поради които жената до него мълчи.

И така, кои са 10-те причини за женското мълчание?

  1. Преодоляване на трудности

Не всяка жена има нужда от силно мъжко рамо, на което да поплаче. Има жени, които предпочитат да се справят с проблемите си сами. Те намират утеха в тишината и търсят начините сами да се освободят от проблемите.

  1. Силно разочарование

Когато една жена е разочарована, често предпочита да мълчи, отколкото да се оплаква. Мълчанието е още по-дълго, ако жената осъзнава, че проблемът е в големите й очаквания.

  1. Страх

Тя се страхува, но не иска да изглежда слаба и уязвима. Надява се, че другите ще забележат сами тревогата й и ще й предложат подкрепа. Възможно е и да се страхува да не загуби човека до себе си.

  1. Безразличие

Понякога любовта си заминава и нищо не може да я върне. Една жена обикновено не си тръгва просто така.

  1. Умора

Когато жената има нужда от почивка и се чувства психически уморена, предпочита да се оттегли. За нея това е начин да презареди батериите си и има нужда да го направи сама.

  1. Влюбена е в друг

Ако една жена замълчи внезапно, не е изключено и да има нова любов на хоризонта. Жените обикновено се отдръпват изцяло, когато изневеряват.

  1. Не намира точните думи

Мислите й бушуват, но тя не успява да ги изрази с думи. Възможно е да осъзнава, че вече няма смисъл да се бори за връзката.

  1. Съсипана е

Нещо се е случило, но тя не иска да говори за това. Може би се срамува от емоциите си?

  1. Израстване

В хода на връзката партньорите се променят и не винаги следват едно и също темпо. И когато жената усети, че вече не се чувства на мястото си, предпочита да мълчи.

  1. Обида

Това е най-честата причина за женското мълчание. Обидената жена може да мълчи наистина дълго време. И колкото по-дълго мълчи, толкова по-обидена се чувства.